Zavřít reklamu

Nejen pro iPhony, iPady, Apple Watch či Macy musí Apple vyvíjet software. Čas od času totiž vydá aktualizovanou verzi firmware i pro jeho lokalizátory AirTag, u kterých se v ní zpravidla zaměřuje na nejrůznější optimalizace a odstraňování potenciálních chyb. A právě dnes v noci další firmware pro AirTagy vydal.

Nový firmware pro AirTag nese označení 2.0.73 a na AirTagu nahradí firmware 2.0.61, který Apple vydal loni v listopadu. Zajímavější než číselné označení firmwaru je pak bezesporu to, jakým stylem jej kalifornský gigant veřejnosti uvolňuje. V den jeho uvolnění jej totiž zpřístupní jen na 1 % AirTagů, o týden později jej uvolní na dalších 10 % AirTagů, za další týden jej pak uvolní pro dalších 25 % AirTagů a za další dva pro zbytek jeho aktivních lokalizátorů. Co přesně firmware přináší však bohužel svět neví. Poznámky k aktualizaci pro veřejnost totiž neexistují.

Aktualizaci AirTagu není možné vynutit a tedy jediná možnost, jak jí obdržet, je čekat, než se bezdrátově prostřednictvím spárovaného iPhonu nainstaluje sama. Kontrolu lze provést přes NajítPředmětydaný AirTag, u kterého tapnete na jeho název a zobrazí se vám Firmware.

Dnes nejčtenější

.