Zavřít reklamu

Jestli mají Apple Watch nějaké negativum, pak je to jejich proprietální způsob nabíjení. Abyste je totiž mohli nabít, je třeba mít k dispozici speciální magnetickou nabíječku nebo chcete-li magnetický nabíjecí puk. I tento problém však lze elegantně obejít a to skrze speciální řemínek, který vám umožní Apple Watch velmi jednoduše nabít. Pojďme se na něj proto podívat v naší recenzi. 

Technické specifikace, zpracování a design

Řemínek Statik TURBOBAND pochází z dílny KeySmart, oblíbeného výrobce příslušenství v čele s chytrými kartami s podporou Najít. A nutno dodat, že jeho obliba se díky těmto řemínkům dost možná zvedne. Jedná se totiž o vskutku unikátní kousek příslušenství, který vám může pomoci vytrhnout trn z paty. Hlavní výhodou tohoto řemínku, jehož tělo je tvořeno pevným úpletem, je totiž integrovaný nabíjecí magnetický „puk“, přes který lze hodinky jednoduše nabít. O jeho napájení se stará pružný kabel s USB-A zakončením, skrze které jej lze jednoduše zasunout do nabíjecího adaptéru a pak už jen nechat nabíječku dělat její práci. Nabíjecí výkon je pak klasických 2,5W, který podporují všechny modely Apple Watch coby standardně rychlé nabíjení. 

Řemínek je k dispozici ve dvou velikostních variantách, kdy jedna je určená pro menší Apple Watch (tedy 38, 40 a 41 mm), druhá pak pro větší (42, 44 a 45 mm). V obou případech vám nicméně dorazí řemínek kombinující světle a tmavě šedou tkaninu, kterou bych přirovnal k tvrdší nylonové smyčce od Applu.

Testování

Protože mám řemínky z úpletu opravdu rád, musím říci, že mi Statik TURBOBAND opravdu sednul. Na ruce je velmi příjemný, lehký a zároveň dokonale kopíruje její tvar a tedy se vašemu zápěstí perfektně přizpůsobí. Vítaným benefitem je voděodolnost, díky které se tak nemusíte bát tento řemínek využívat naplno de facto jakkoliv. Já se s ním například sprchoval a chodil s ním i plavat s tím, že s vodou si poradil bez jakýchkoliv problémů. 

nabijeci reminek statik apple watch 6

Totéž v bledě modrém pak lze říci i o nabíjení Apple Watch. Já jej zkoušel jak se 42 mm Apple Watch Series 3, tak se 45 mm Apple Watch Series 9, přičemž v obou případech fungovalo nabíjení zcela bezchybně. Jakmile zastrčíte USB-A kabel do dostatečně výkonného napájecího adaptéru, magnetický puk začne okamžitě nabíjet a hodinky nabije z 0 na 80 či 100 % (v závislosti na aktivním optimalizovaném nabíjení) bez jakéhokoliv zaváhání. Magnet, který je v puku vložen, je navíc z hlediska pevnosti srovnatelný s tím, který je v originálním puku pro Apple Watch, takže se nemusíte bát ani toho, že by vám Watch z nabíječky například sjely a kvůli tomu se přestaly nabíjet. 

nabijeci reminek statik apple watch 9

Jediné, s čím je třeba počítat, je to, že nabíjecí puk je u řemínku umístěn ze spodní strany na místě, kde by standardně byla „spona“. Je proto třeba být alespoň trochu opatrný při pokládání ruky na stůl a tak podobně, abyste zbytečně nabíječku neobouchali. 

Resumé

Pokud hledáte skutečně unikátní řešení, které vám umožní s sebou například při cestování nevozit další nabíjecí kabel pro Apple Watch, právě jste jej našli. Díky tomuto řemínku vám totiž bude ve výsledku stačit skutečně jen USB-A adaptér a vaše Apple Watch bude díky němu možné kdykoliv a kdekoliv nabít. Za necelých 1200 Kč tedy za mě opravdu skvělý gadget pro každého fanouška Apple Watch.  

Řemínek Statik TURBOBAND lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.