Zavřít reklamu

Jelikož se pomalu ale jistě otepluje, přichází sezóna cyklistů. Pokud máte rádi delší výlety nebo se vydáváte úplně do neznáma, možná se hodí mít po ruce navigaci. V dnešní době často pro tyto účely používáme smartphone, což ale může být při jízdě na kole poměrně krkolomné. Značka Swissten má ve svém portfoliu skutečně ledacos. Není tedy divu, že zde naleznete rovněž i příslušenství pro cyklisty. Konkrétně pak bytelný držák na kolo pro váš smartphone, který překvapí nejen cenou, ale i zpracováním.

Obsah balení a vlastnosti

Nejprve se ale pojďme podívat na balení. Vzhledem k velikosti pouzdra jde o celkem velké balení. V něm naleznete kromě samotného pouzdra rovněž konstrukční řešení na řídítka. Nyní se pojďme na produkt podívat o něco podrobněji. Jde o pouzdro na kolo s certifikací IP66. Nevadí mu tedy déšť ani prach, což cyklisté jistě ocení. Ačkoli je smartphone během jízdy v pouzdře, lze bezproblémově ovládat díky průhledné fólii. Pokud jste příznivci drátových sluchátek, je zde přítomen i otvor. Produkt je vyroben z TPU, tedy velmi pevného a odolného materiálu.

Design

Pouzdro je poměrně robustní a ihned na první pohled je jasné, že nebude sloužit pouze pro smartphone. Jeho rozměry jsou 210 x 105 x 50 mm. Pouzdro se zapíná na zip a po otevření zjistíte, že je zde skutečně dostatek místa. Kromě smartphonu zde tedy uschováte klidně ještě klíče, karty, hotovost, papírové kapesníky a další věci, které uznáte za vhodné. Dobrou zprávou je, že na zadní straně je nasouvací úchyt. Byť pouzdro drží na řídítkách opravdu slušně, stačí pouze povytáhnout a celé pouzdro vezmete s sebou například do hospody, kam se půjdete občerstvit. Pochvalu si zaslouží již zmíněný materiál TPU, který je skutečně pevný a věřím, že i kdyby se za jízdy nějakým způsobem uvolnil, obsah zůstane nepoškozen. Ovšem jde pouze o mou domněnku. Netestoval jsem to a ani testovat nehodlám.

Vlastní používání

Jestliže jezdíte na kole a potřebujete GPS, přijímat hovory, číst zprávy apod., jde o produkt přímo pro vás. Používání je na jedničku a za situace, kdy potřebujete mít smartphone i během jízdy na kole na očích, lepší řešení v této cenové kategorii těžko najdete. Pouzdro se hodí pro smartphony o maximální velikosti displeje 6,8“. Je tedy i pro každý iPhone. V souvislosti s používáním tohoto příslušenství je ale na místě upozornit na pár věcí. Odemykání iPhonu za jízdy pomocí Face ID může být obtížné a nebezpečné. Bude totiž třeba naklonit hlavu, a i chvíle nepozornosti může být na silnici zásadní. Odemknutí smartphonu s Touch ID samozřejmě odpadá úplně. Buď tedy zadáte kód, nebo necháte iPhone odemknutý. Může jít o malou nepohodlnost, ale bezpečnost na kole (ať už vaše či jiných), by měla být na prvním místě.

Resumé

Chystáte se na kolo a víte, že bude třeba používat smartphone. Toto pouzdro od Swisstenu vám v tom pomůže. Jeho cena je 599 korun.

Pouzdro na kolo od značky Swissten koupíte zde

Dnes nejčtenější

.