Zavřít reklamu

Buďte trpěliví

Je normální, že po instalaci aktualizace systému iOS dojde k poklesu – a to i k poměrně výraznému výdrže baterie. Po aktualizaci musí iPhone na pozadí provádět řadu úkolů. To spotřebovává více energie než obvykle a po dokončení všech těchto dodatečných úkolů se výdrž baterie vrátí k normálu.

Obvyklé triky

Vyzkoušet můžete také několik věcí, které podle zkušeností jiných uživatelů pomáhají zpomalit rychlost spotřeby baterie na iPhonu.

  • Snížit jas displeje
  • V Nastavení -> Mobilní data deaktivovat zcela dole funkci Asistent Wi-Fi.
  • V Nastavení > Obecné > Přenést nebo resetovat iPhone resetovat nastavení sítě.
  • Používat tmavý režim.

Aktualizujte své aplikace

Problém nemusí být v aktualizaci operačního systému iOS, ale někdy spíše v aplikacích, které nebyly aktualizovány, zejména když byly vydány nové verze systému iOS. Proto je dobré se ujistit, že jsou všechny vaše aplikace aktualizovány, než strávíte spoustu času diagnostikováním, co se děje. Spusťte aplikaci App Store a klepněte na ikonu vašeho profilu v pravém horním rohu. Poté zamiřte o něco níže a zkontrolujte, zda některá z aplikací nevyžaduje aktualizací.

Zjistěte, co vám spotřebovává baterii

Pokud žádný z předchozích kroků nepomohl, čím jiným by to mohlo být? Může to být jednoduše některá aplikace, která vybíjí baterii. Operační systém iOS naštěstí nabízí nástroje, které potřebujete k vypátrání chybně se chovajících aplikací. Spusťte Nastavení -> Baterie. Zamiřte o něco níže a můžete snadno zjistit, která z běžících aplikací má. největší vliv na spotřebu baterie vašeho iPhonu.

Výměna baterie

Pokud je váš iPhone starší čtyř let, možná bude potřeba vyměnit baterii. Spusťte Nastavení a klepněte na Baterie. Zvolte Kondice baterie a nabíjení a podívejte se na sekci Maximální kapacita. Úroveň nižší než 80 % znamená, že je baterie opotřebovaná a že je čas na výměnu.

Dnes nejčtenější

.