Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik ztracených iPhonů, Apple Watch ale i jiných předmětů skrývají vodní plochy (nejen) kolem vás? Možná je to mnohem víc, než by vás napadlo. Například profesionální potápěč Darick Langos z USA se nyní v jednoho z rozhovorů pro tamní malou lokální televizi svěřil s tím, že za poslední roky našel pod vodou již více než 200 Apple Watch, samozřejmě spolu s iPhony, zlatými prsteny a spoustou dalších ztracených věcí. 

Langos se potápí konkrétně zejména na jezerním systému Chain O’Lakes na severovýchodě Illinois. S trochou nadsázky se tak dá říci, že právě toto místo je z hlediska ztrát Apple Watch i jiných předmětů zaručeným zlatým dolem. Poměrně zajímavé je pak to, že valná většina ztracených Apple Watch má dle potápěče nasazen originální sportovní řemínek od Applu, Mechanismus uchycení ve formě kovového cvočku v otvoru se tedy minimálně při vodních sportech či obecně pohybu ve vodě jeví jako relativně nespolehlivý. Jedním dechem je ale samozřejmě třeba dodat, že netušíme, jak daný uživatel hodinky před ztrátou používal a tedy nemá smysl panikařit v případě, že tento řemínek používáte také.

IMG_0047.jpeg

Další zajímavou věcí, na kterou potápěč v rozhovoru narazil, je fakt, že valná většina takto ztracených hodinek jde zapnout, přestože je na nich vidět, že mají již nějakou chvíli pod vodou za sebou. Háček je však následně s jejich vrácením, které se potápěči úplně nedaří, nemá-li uživatel nastavené zdravotní ID. Pokud jej tedy nemáte nastavené ani vy, je možná nejvyšší čas tak učinit. 

Dnes nejčtenější

.