Zavřít reklamu

Úprava úrovně jasu při přehrávání

Při sledování obsahu služby Netflix na mobilním zařízení může úroveň jasu obrazovky kolísat, pokud se okolní světelné podmínky neustále mění. Pokud tedy patříte k těm, kteří při streamování Netflixu neradi nastavují úroveň jasu ručně, máme pro vás šikovný tip. K tomuto úkolu můžete použít lištu jasu integrovanou na obrazovce přehrávání videa v aplikaci Netflix. Při sledování filmu nebo televizního pořadu v mobilní aplikaci Netflix tedy můžete klepnutím na obrazovku vyvolat posuvník jasu na levé straně spolu s dalšími ovládacími prvky přehrávání. Posunutím prstu nahoru na něm jas zvýšíte nebo posunutím dolů snížíte.

Přehled o chystaných filmech a seriálech

Po zhlédnutí napínavé série televizního seriálu je přirozené, že někdo netrpělivě čeká na vydání dalších dílů. Pro ty, kteří chtějí mít přehled o nových filmech nebo seriálech na Netflixu, jakmile se objeví, má Netflix ve své mobilní aplikaci speciální záložku Už brzy. Na liště ve spodní části obrazovky klepněte na Žhavé novinky a poté v horní části displeje klepněte na Už brzy. Pokud chcete být upozorněni na některý z chystaných filmů nebo seriálů, stačí u něj klepnout na ikonku zvonečku.

Zámek obrazovky

Aby se zabránilo náhodným dotykům, které by mohly uživatelům mobilních zařízení zkomplikovat sledování, nabízí aplikace Netflix šikovnou funkci zámku obrazovky. Ta v podstatě uzamkne obrazovku a skryje tlačítka pro ovládání médií během streamování obsahu v aplikaci. To znamená, že v aplikaci Netflix omylem nepřeskočíte na jinou část filmu nebo nepřeskočíte na další epizodu televizního seriálu. Stačí při přehrávání pořadu klepnout ve spodní části displeje na ikonku zámku.

Ovládání rychlosti přehrávání

Při sledování dlouhého filmu nebo seriálu v mobilní aplikaci Netflix můžete ovládat rychlost přehrávání. Stačí při sledování obsahu klepnout na tlačítko na panelu ovládání médií a zobrazí se možnosti rychlosti přehrávání. Na posuvníku ve spodní části displeje pak můžete rychlost přehrávání zpomalit až na 0,5x nebo naopak zrychlit až na 1,5x.

Test rychlosti připojení

Aplikace Netflix na vašem iPhonu nabízí i skrytý test rychlosti internetového připojení. Spusťte Netflix a vpravo dole klepněte na Můj Netflix. Klepněte na ikonku tří linek vpravo nahoře, zvolte Nastavení aplikace, zamiřte zcela dolů a zde stačí pak už jen klepnout na položku Test rychlosti připojení.

Dnes nejčtenější

.