Zavřít reklamu

Pokud jste si ještě ani jednou nekoupili akcie, kryptoměnu nebo podíl na nemovitosti přes mobil, určitě to zkuste. Je to bezpečné, rychlé, udržitelné a můžete se hodně naučit.

1. Je to rychlé a pohodlné

Můžete investovat odkudkoliv – z kavárny, vlaku nebo gauče. Založení účtu, ověření identity a vložení peněz vám zabere pár minut. Pak už jen vybíráte, kam peníze investovat, a své portfolio máte kdykoliv po ruce. „Odpadá nutnost papírování a placení poplatků. Investiční aplikace samozřejmě dodržují veškerá bezpečnostní pravidla. Osobní i finanční data uživatelů jsou plně chráněna, takže je investování v tomto ohledu bez rizika,“ vysvětluje Petr Rys, CEO investiční online platformy sypeto.

2. Potřebná data máte po ruce

Díky aplikacím budete mít přístup k aktuálním finančním datům. Můžete obratem investovat, máte dokonalý přehled o výnosech a můžete průběžně vyhodnocovat výkonnost svého portfolia. 

sypeto_1

3. Můžete se vzdělávat za pochodu

Bez neustálého sledování trendů se zkušení investoři neobejdou. Pokud s investováním teprve začínáte, nejspíš oceníte, když vás aplikace i něco naučí. „Jsme primárně zaměřeni na začínající investory, proto se je zároveň snažíme vzdělávat. Přinášíme příběhy z praxe, trendy i zajímavé tipy, formou článků, postů na sociálních sítích i podcastů. Vysvětlujeme pojmy jako složené úročení a učíme laiky, jak si dlouhodobým investováním třeba vytvořit finanční rezervu na důchod,“ vyjmenovává Petr Rys ze sypeto.

4. Je to udržitelné

Jedna rovina je, že online investování nevyžaduje tunu zbytečného papírování a ušetří planetu zbytečných emisí tím, že nemusíte jezdit za finančním poradcem. Dalším levelem je fakt, že mobilní aplikace velmi často nabízejí možnost investovat udržitelně. „Zakládáme si na tom, že se většina našich developerských projektů týká rekonstrukcí, nikoliv výstavby na zelené louce. I do investování čím dál víc proniká potřeba chovat se ohleduplně k planetě a místům kolem sebe. Proto se soustředíme na investice do obnovy stávajících projektů a učíme tak veřejnost, že vydělávat lze i na něčem smysluplném,“ popisuje Petr Rys.

Dnes nejčtenější

.