Zavřít reklamu

Pokud máte doma stejně jako já nějaký starší iPad Pro, pak vás možná bude zajímat, zda se vyplatí přejít na nejnovější model a to zejména kvůli displeji. Kromě výkonu je to totiž právě displej, který je mnohem zajímavější než kdy dřív. Apple totiž u iPad Pro M4 vůbec poprvé v historii nabídl OLED displej. Samozřejmě to nejlepší porovnání můžete vidět v jakémkoli APR nebo prodejci kam si zajdete a na vlastní oči se podíváte, jaké barvy má například iPad Air a iPad Pro.

Já jsem porovnal svůj iPad Pro z roku 2018. Osobně mám 9,7″ variantu a nový iPad Pro M4, který testuji má 13″ OLED displej. Na fotografiích v následující galerii je tedy iPad Pro M4 z roku 2024 zastoupen větším tabletem. Ke kvalitě OLED u nového iPadu Pro se podrobně dostanu v jeho recenzi, ovšem nyní se můžete podívat na pár porovnávacích fotografií. Všeobecně platí, že čím více světla je ve vašem okolí, tím menší je rozdíl mezi klasickými iPady a iPadem s OLED displejem.

Jakmile jej používáte například v noci nebo za úplné tmy, pak je rozdíl extrémní a vidíte, že černá je skutečně černá díky vypínání svícení pixelů. Na denním světěl však až takový rozdíl není. Oba iPady mají nastaven 100% jas a mají vypnutý true-tone. Rozdíl je pak patrný jak v barvách samotných, tak zejména tam, kde je vidět stínování objektů. Ovšem na druhou stranu, na to, že oba tablety dělé 6 let a jeden nabííz OLED a druhý LCD, není rozdíl na můj vkus až tak zásadní, jak by mnozí očekávali, ostatně posuďte sami.

iPad Pro můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.