Zavřít reklamu

Pokud se vám na půdě nebo ve sklepě válí igelitky plné Blu-Ray a DVD disků a vy rok co rok zvažujete, zda je vyhodit nebo ještě chvíli nechat, i když je už vlastně ani nemáte kde přehrát, pak byste měli zbystřit. Lidé se v posledních letech upnuli ke sledování filmů přes streamovací platformy. Na těch však nejsou ani zdaleka všechny filmy a pokud máte zrovna ty, které na nich nejsou, pak je můžete na eBay nebo Aukru prodat často i za více jak tisíc korun za kus.

Například film 28 dní poté z roku 2002 není možné vidět na žádné streamovací platformě a není k dispozici ani na iTunes. Lidé jsou proto ochotni za něj na Blu-Ray zaplatiti okolo 50€. Takových filmů je navíc poměrně velké množství a většinou vůbec nejde o kvalitu daného filmu nebo jeho obsazení, ale pouze o to, zda je nebo není na nejrozšířenějších platformách jako je Netflix, HBO Max nebo Disney+.

Xbox One DVD BluRay CD

V případě Blu-Ray pak často ani nevadí, že film je k dispozici na některé z platforem pro stremování. Lidé dnes sledují filmy na kvalitních domácích kinech, 4K projektorech nebo 4K OLED televizorech s obrovskou úhlopříčkou a pokud film není na streamovací platformě ve 4K, jsou často ochotni si jej koupit na Blu-Ray i v případě, kdy je sice někde k dispozici, ovšem ve špatné kvalitě.

Pokud tedy máte před sebou nějaký ten večer nebo víkend, kdy se budete nudit, zkuste nafotit své Blu-Ray a DVD a dát je na eBay nebo Aukro. Pokud budete mít štěstí a máte několik desítek filmů, pak se možná budete divit, že se vám ve sklepě válí jeden nový iPhone nebo i MacBook.

Dnes nejčtenější

.