Zavřít reklamu

Řada z nás používá Google Maps téměř denně. Tento nástroj nabízí mnohem více než jen pokyny k jízdě, přehled o tom, kde jste byli, prostřednictvím služby Moje aktivita Google a pohled na váš dům pomocí služby Google Street View. Může vám pomoci najít restauraci, když jste mimo domov s kručícím žaludkem, určit místa dostupná pro vozíčkáře, vyhnout se husté dopravě a mnoho dalšího. V dnešním článku si představíme několik užitečných nastavení Google Maps, která se vám určitě budou hodit.

Sdílení polohy

Chystáte se na víkendový výlet a chcete dát vašim blízkým vědět, že jste dorazili v pořádku? Mapy Google umožňují sdílet vaši polohu. Můžete si dokonce přizpůsobit dobu, po kterou budou tyto informace dostupné. Pro sdílení polohy klepněte na ikonku vašeho profilu vpravo nahoře a v menu zvolte Sdílení polohy. Vpravo dole klepněte na Nové sdílení, upravte podrobnosti a můžete polohu nasdílet také v aplikacích třetích stran, jako je Facebook Messenger, WhatsApp a další.

Kvalita vzduchu

Máte alergii nebo dýchací obtíže a chcete zjistit, jaká je kvalita vzduchu, než vyjdete ven? Žádný problém. Spusťte Google Maps a zadejte požadovanou lokaci. Klepněte na ikonku s vrstvami, zamiřte do sekce Podrobnosti o mapě a klepněte na Kvalita vzduchu.

Uložení parkovacího místa

V nákupním centru nebo na jakémkoli jiném velkém parkovišti se vám může hodit pomocná funkce, abyste si zapamatovali, kde se nachází vaše parkovací místo. Jednoduše klepněte na malý modrý bod, symbolizující vaši aktuální polohu na mapě. Povytáhněte kartu ze spodní části displeje a v horní části této karty stačí už jen klepnout na položku Uložit parkovací místo.

Inkognito režim

Díky funkci Moje aktivita může kdokoli, kdo má přístup k vašemu účtu Google, vidět všechny vaše online aktivity – dokonce i místa na Mapách Google. Chcete-li to obejít, klepněte na ikonu vašeho uživatelského jména v pravém rohu a v rozevírací nabídce zvolte Zapnout anonymní režim.

Bezbariérová doprava

Může být nepříjemné vydat se na cestu veřejnou dopravou, aniž byste věděli, zda je celá trasa bezbariérová. Díky příslušné funkci v Apple Maps na vašem iPhonu se můžete snadno ujistit, že jedete tou nejlepší trasou. Zadejte cíl cesty, vyberte možnost hromadné dopravy a klepněte na Možnosti. Následně stačí jen zaškrtnout položku Bezbariérový přístup.

Dnes nejčtenější

.