Zavřít reklamu

Apple bude možná už za rok opět přepisovat historii. Podle analytika Dana Ivese ze společnosti Wedbush Securities se totiž zdá, že by v nadcházejících 12 měsících mohl překonat magickou hodnotu 4 bilionů dolarů, což se ještě zatím žádné veřejně obchodovatelné společnosti nepovedlo. 

Analytik opírá svou prognózu o celou řadu fakturu, přičemž jedním z nich je fakt, že Apple na začátku letoška alespoň zatím snižuje výrobu svých produktů daleko méně než tomu bylo vždy v předešlých letech poté, co uplynula vánoční sezóna a tedy celkově ochably prodeje. Díky tomu by tak měl ve výsledku prodávat teoreticky vyšší objemy zboží, což je samozřejmě pro investory velmi pozitivní zpráva. Dalším pozitivem má být i nasazení AI funkcí do operačních systémů, jelikož právě umělá inteligence je v současnosti na obrovském vzestupu a jakékoliv její začlenění má být taktéž vnímáno jakožto pozitivní impulz. 

Velkým pozitivem, které může Applu pomoci k překonání hodnoty 4 bilionů dolarů, je i skvělý vstup AR/VR headsetu Vision Pro, o který je dle všeho podstatně větší zájem, než se zprvu očekávalo. Zde se nicméně sluší dodat, že bude velmi záležet i na tom, jak se mu bude prodejně dařit ve zbytku světa. Zatím se totiž prodává jen v USA, kvůli čemuž mohou být samozřejmě představy o prodejích docela zkreslené skrz to, že v USA má Apple extrémně silné postavení. Pokud ale Vision Pro zopakuje svou krasojízdu i na zahraničních trzích, pak si může Apple gratulovat. Nechme se tedy překvapit, zda jsou předpovědi Ivese přesné a zda budeme skutečně v souvislosti s Applem do roka číst o tom, že překonal hranici 4 bilionů dolarů. 

Dnes nejčtenější

.