Zavřít reklamu

Komprimace souborů a složek

Komprimace souborů v nativních Souborech v iOS poskytuje uživatelům efektivní a snadný způsob, jak spravovat obsah svých zařízení. Tato všestranná aplikace umožňuje uživatelům komprimovat soubory a složky, čímž šetří místo a usnadňuje sdílení obsahu. Pro vytvoření archivu z libovolného obsahu postačí jednoduché kroky. Stačí vyhledat příslušné soubory a klepnout na možnost Vybrat v pravém horním rohu obrazovky. Poté lze snadno označit požadované soubory a klepnout na ikonku tří teček v pravém dolním rohu. Následně se objeví možnost Komprimovat, kterou stačí vybrat a nechat aplikaci vykonat svou práci.

 

Skenování

S aplikací Soubory v iOS můžete jednoduše využívat skenování dokumentů a ukládat je přímo do svého zařízení. Pro spuštění skenování dokumentů v nativních Souborech na iPhonu stačí otevřít aplikaci, klepnout na záložku Prohlížení na dolní liště obrazovky a poté v pravém horním rohu klepnout na ikonku tří teček. V menu, které se následně zobrazí, vyberte možnost Naskenovat dokumenty. Aplikace Soubory vám nyní umožní provést skenování požadovaného dokumentu přímo ze zařízení.

Úpravy a anotace obrázků a PDF

Anotace dokumentů a obrázků na iPhonu pomocí aplikace Soubory nabízí uživatelům pohodlný a flexibilní způsob upravování obsahu. V této aplikaci není anotace omezena pouze na fotografie, ale může být aplikována i na dokumenty ve formátu PDF. Pro spuštění anotace stačí otevřít příslušný dokument nebo obrázek ve Souborech, a poté na dolní liště obrazovky klepnout na ikonu tužky. Tím se otevře nástroj pro úpravy, který umožňuje uživatelům přidávat poznámky, kreslit, a psát po celém dokumentu.

Připojení k serveru

S nativní aplikací Soubory v iOS máte možnost připojit se k vzdáleným serverům, což zahrnuje i připojení k domácímu NAS úložišti. Pro zahájení tohoto připojení postupujte následovně: otevřete aplikaci Soubory, klepněte na záložku Prohlížení na dolní liště obrazovky a následně v pravém horním rohu klepněte na ikonu tří teček. V menu, které se vám zobrazí, vyberte možnost Připojit k serveru. Zde zadejte odpovídající IP adresu vzdáleného serveru a potvrďte připojení klepnutím na tlačítko Připojit.

Oblíbené složky

V nativních Souborech na iPhonu můžete zjednodušit přístup k vašim často používaným složkám pomocí funkce Oblíbené. Pokud máte složky, ke kterým se často vracíte, postup je snadný. Stačí vybrat požadovanou složku a dlouze ji stisknout. Po chvíli se zobrazí menu s různými možnostmi, a zde klepněte na možnost Oblíbené. Tímto způsobem můžete rychle a snadno vytvořit seznam oblíbených složek, které budou k dispozici přímo na hlavní obrazovce Souborů. Tato funkce usnadňuje navigaci a přístup k důležitým souborům a složkám, čímž šetří váš čas a zlepšuje efektivitu práce s obsahem. Oblíbené složky v nativních Souborech poskytují uživatelům personalizovaný a rychlý přístup k nejdůležitějším datům přímo z domovské obrazovky aplikace, což přispívá k lepšímu a pohodlnějšímu spravování souborů na iOS zařízení.

Dnes nejčtenější

.