Zavřít reklamu

Pokud jste majiteli iPhonu s iOS 17 a novějším, a máte u svých účtů aktivované dvoufaktorové ověření, můžete využít nenápadnou, ale velmi užitečnou funkci, díky které se po použití jednorázového ověřovacího kódu už nebudete muset trápit s jeho mazáním. Operační systém iOS to totiž po aktivaci zmíněné funkce zvládne za vás.

Z bezpečnostních důvodů je rozhodně dobrý nápad bezpodmínečně aktivovat dvoufaktorové ověření všude, kde je to možné. Aktivace dvoufaktorového ověření výrazně snižuje pravděpodobnost toho, že by se do vašich účtů mohl dostat někdo nepovolaný, a to i tehdy, kdyby případný útočník znal vaše heslo. Bez ověřovacího kódu, který obdržíte formou SMS nebo e-mailu, se zkrátka nepřihlásí.

Jakousi odvrácenou stránkou jinak skvělého dvoufaktorového ověření jsou právě zprávy se zmíněnými kódy, které mohou snadno zaplavit náš iPhone, a které bylo až dosud potřeba mazat ručně. Ukážeme si, jak na iPhonu aktivovat automatické mazání ověřovacích kódů.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Hesla.
  • Klepněte na Volby hesla.
  • Zamiřte do sekce Ověřovací kódy.
  • Aktivujte položku Automaticky mazat.

Tímto způsobem si na iPhonu snadno a rychle zajistíte, že se ověřovací kódy v rámci dvoufaktorového ověření budou automaticky mazat. Pokud byste se k nim přece jen chtěli vrátit, najdete je ve složce Nedávno smazané v nativní aplikaci Zprávy.

Dnes nejčtenější

.