Zavřít reklamu

WhatsApp již v průběhu loňského roku oznámil, že má v plánu zavedení podpory funkce přístupových klíčů. Ta umožňuje uživatelům nahradit tradiční heslo pro vstup do aplikace bezpečnější metodou ověřování. Přístup k této funkci však získali pouze uživatelé aplikace WhatsAppna zařízeních s operačním systémem Android. Nyní se zdá, že Meta konečně pracuje na zavedení podpory přístupových klíčů do aplikace WhatsApp na iPhonu.

Jak informoval server WABetaInfo, nejnovější betaverze aplikace WhatsApp pro iPhone vydaná na serveru TestFlight přidává novou nabídku pro nastavení přístupového klíče. Funkce zatím není povolena, ale podle webových stránek bude uživatelům beta verze brzy k dispozici. Passkey je technologie vyvinutá aliancí FIDO ve spolupráci se společnostmi jako Apple, Google a Microsoft. Místo tradičních hesel umožňuje uživatelům přihlašovat se pomocí bezpečných metod ověřování, jako je rozpoznávání obličeje nebo biometrie, čímž odpadá nutnost vytvářet a zadávat přístupový kód.

Po vydání operačního systému iOS 16 mohli uživatelé vytvářet a ukládat přístupové klíče pomocí Safari a Klíčenky na iCloudu. Nyní, v operačním systému iOS 17, bude tato funkce rozšířena i na aplikace třetích stran. V zařízeních Apple lze přístupové klíče používat pomocí Face ID nebo Touch ID. V listopadu společnost WhatsApp vydala aktualizaci, která uživatelům umožňuje ověřování v aplikaci pomocí e-mailového ověření namísto SMS. Platforma také vyvíjí novou možnost, která uživatelům umožňuje nastavit uživatelské jméno, které lze sdílet s ostatními místo telefonního čísla. V přípravě je také aplikace pro iPad.

Dnes nejčtenější

.