Zavřít reklamu

Webové aplikace se těší velké oblibě mezi uživateli napříč operačními systémy od společnosti Apple. Operační systém iOS nabízí již nějakou dobu možnost umístění ikonek webových aplikací s případnými odznaky notifikací na plochu iPhonu, v novějších verzích operačního systému macOS zase můžete webové aplikace ze Safari umístit pohodlně do Docku, přičemž se automaticky zobrazí také na Dashboardu. Headset Vision Pro ale používání webových aplikací v jistém smyslu spíše omezí.

Nedávno se na internetu objevila zpráva o tom, že operační systém visionOS 1.0 uživatelům nebude umožňovat změnu uspořádání ikon aplikací na ploše. Tvůrce Brian Tong ve své recenzi na Vision Pro, kterou nedávno publikoval na svém youtubovém kanále, zase poukázal na to, že visionOS neumožní ani připnutí webových aplikací na plochu.

Jedná se o trochu zarážející omezení, a to zejména proto, že společnosti jako Netflix a YouTube se rozhodly nevytvářet specializované aplikace pro Vision Pro a neumožňují uživatelům spouštět verze svých aplikací pro iPad na systému Vision Pro. To znamená, že uživatelé Vision Pro budou muset používat webový prohlížeč Safari pro přístup k aplikacím Netflix, YouTube, YouTube TV, Spotify a dalším službám, které nebudou mít aplikace pro Vision Pro k dispozici. V ideálním světě by uživatelé mohli alespoň přidávat webové stránky na domovskou obrazovku zařízení Vision Pro, stejně jako je to možné na zařízeních iPhone, iPad a Mac. Minimálně v případě operačního systému visionOS 1.0 tomu ale tak bohužel není. Je nicméně možné, že Apple tuto možnost zavede v některé z příštích verzí.

Dnes nejčtenější

.