Zavřít reklamu

Polohové služby

Dávat pozor na to, jak naše iPhony využívají polohové služby, je chytrá strategie, jak šetřit baterii i mobilní data. Neustálé používání služeb určování polohy může mít značný dopad na baterii zařízení a vést ke zbytečnému využívání dat. Chcete-li tato nastavení optimalizovat, přejděte v iPhonu do Nastavení -> Soukromí a zabezpečení -> Polohové služby. Upravte každou aplikaci zvlášť klepnutím na ni a změňte nastavení polohových služeb na Nikdy nebo Při používání – podle toho, jak se to hodí.

Notifikace

Spotřebu dat ovlivňují také zdánlivé maličkosti, jako jsou třeba notifikace.Efektivní správa push notifikací v iPhonu může být strategickým způsobem, jak ušetřit mobilní data. Ačkoli push notifikace, včetně odznaků, zvuků nebo vlastních textových upozornění, mají obvykle malou datovou stopu (omezeno na 256 bajtů na notifikaci), jejich kumulativní efekt může přispět ke zbytečné spotřebě dat. Chcete-li jej omezit, zvažte úpravu nastavení oznámení přechodem do Nastavení -> Oznámení.

Aktualizace aplikací na pozadí

K úspoře mobilních dat na vašem iPhonu patří také strategická správa aktualizací aplikací na pozadí. Ačkoli se úprava nastavení pro každou aplikaci může zdát časově náročná, díky výhodám v podobě úspory dat a vyšší účinnosti baterie se vyplatí. Přizpůsobením nastavení obnovování aplikací na pozadí nejenže kontrolujete spotřebu dat aplikací, ale také zajistíte, že aktualizace budou probíhat pouze v případě potřeby, což zajistí efektivnější a datově šetrnější používání iPhonu. Spusťte Nastavení -> Obecné -> Aktualizace na pozadí, a u vybraných aplikací upravte příslušné parametry.

Deaktivace automatických aktualizací aplikací

Další cesta k úspoře mobilních dat na iPhonu spočívá v deaktivaci automatických aktualizací aplikací pomocí mobilních dat. Deaktivací mobilních dat pro automatické stahování zajistíte, že vaše zařízení nebude spotřebovávat data pro aktualizace aplikací, pokud není připojeno k síti Wi-Fi. Chcete-li to provést, přejděte do Nastavení -> App Store a klepnutím na přepínač Automatická stahování v sekci Mobilní data deaktivujte automatickou aktualizací aplikací na datech.

Seznam četby v Safari

K úspoře mobilních dat na vašem iPhonu můžete přispět i úpravou seznamu četby v Safari. Chcete-li ušetřit mobilní data, zvažte vypnutí automatického ukládání článků pro offline čtení. Chcete-li to provést, přejděte do Nastavení -> Safari a deaktivujte položku Automaticky ukládat četbu v sekci Seznam četby zcela dole.

Dnes nejčtenější

.