Zavřít reklamu

Poslech hudby na Macu nebo mobilním zařízení je už dlouho základní funkcí zařízení Apple. Díky hudební streamovací službě Apple Music mají uživatelé svou oblíbenou hudbu doslova na dosah ruky, a díky synchronizaci přes iCloud ji lze poslouchat na všech Apple zařízeních.

Právě cloud ale může někdy stát za tím, že se na jednom ze zařízení záhadně „ztratí“ grafika alba, skladby nebo playlistu. Když k tomu dojde, můžete vyzkoušet několik tipů, jak je získat zpět.

Problémy s grafikou v Apple Music a iTunes na Macu

Pokud máte problémy s grafikou v Apple Music nebo iTunes na Macu, spusťte nativní aplikaci Hudba a přejděte na album, u kterého evidujete problémy. Klikněte pravým tlačítkem myši na jeho náhled a v menu, které se vám zobrazí, zvolte Načíst grafiku alb a potvrďte. Ručně zopakujte postup pro každé album ve vaší sbírce, kterému chybí obal. Toto řešení nefunguje vždy, zejména u singlů a neúplných alb, která jste si mohli zakoupit před lety.

Zahájení přehrávání skladby

Grafika alba v iTunes nebo Apple Music se často vrátí po zahájení přehrávání skladby na albu, ve kterém se vyskytl zmíněný problém. Stačí klepnout na tlačítko přehrávání a vše by snad mělo být tak, jako předtím.

Ruční přidání grafiky na Macu

Další možností, kterou můžete využít, je manuální přidání grafiky alba. Jak na to? Nejprve si na internetu najděte a stáhněte obal, který chcete použít. Poté spusťte nativní aplikaci Hudba a zamiřte k albu, u kterého chcete nahrát grafiku. Klikněte na jeho náhled pravým tlačítkem myši a v menu, které se vám objeví, klikněte na Informace. Dvakrát klikněte na náhled v pravém horním rohu okna s informacemi a poté nahrajte přebal.

Hudbu sice můžete poslouchat i bez obalu, ale buďme upřímní – je mnohem poutavější, když obal alba vidíme. Obal alba se u některých skladeb nemusí zobrazit z mnoha důvodů, například kvůli problémům se synchronizací skladeb a nutnosti jejich stažení z webu. Naštěstí je obvykle poměrně snadné tento problém vyřešit.

Dnes nejčtenější

.