Zavřít reklamu

S příchodem operačního systému iOS 17 zavedla společnost Apple celou řadu mnohdy drobných, ale vysoce užitečných novinek a změn. Možnost změnit bod zaostření na portrétních fotkách je jednou z nich, a my si v našem dnešním návodu ukážeme, jak na to.

Portrétní režim byl poprvé představen u iPhonu 7 Plus a od té doby se rozšířil na všechny modely iPhonu, přičemž v průběhu let získával nové funkce. Při prvním představení se zdálo, že možnost změnit bod zaostření je dostupná pouze u modelů iPhone 15. Po příchodu operačního systému iOS 17 však mohou tuto funkci využívat i starší iPhony.

Možná se i vám někdy stalo, že jste si mysleli, že se vám podařilo zachytit na váš iPhone dokonalý portrét. Až při kontrole finálního snímku jste si ale uvědomili, že jste omylem zaostřili na nesprávný objekt. Na iPhonech s iOS 17 a novějším lze naštěstí tuto chybu snadno a rychle napravit.

Jak na portrétních fotkách v iOS 17 změnit bod zaostření

Pokud rádi pořizujete portrétní fotografie, pak vám tato novinka poskytne hlubší kontrolu při jejich úpravách a zajistí, že vaše portréty budou komponovány přesně podle vašich představ. Pro změnu bodu zaostření postupujte podle následujícího návodu.

  • Spusťte nativní Fotky.
  • Otevřete portrétní snímek, u kterého chcete upravit bod zaostření.
  • Klepněte na Upravit vpravo nahoře.
  • Nyní stačí jen jednoduše klepnout na bod, na který chcete mít zaostřeno – a to je opravdu vše. Pro potvrzení úprav klepněte na Hotovo v pravém horním rohu.

Klepnutím na libovolné místo na portrétu můžete zaměřit místo, na které chcete zaostřit. To znamená, že bodem zaostření nemusí být přesně určená osoba nebo zvíře, ale cokoli na fotografii. Změna ostřícího bodu se neomezuje pouze na právě pořízené portréty, ale můžete jej změnit i u dříve pořízených fotografií. Musí však být pořízeny iPhonem 13 nebo novějším se systémem iOS 17 nebo novějším.

Dnes nejčtenější

.