Zavřít reklamu

Je 19. ledna krátce po 14:00 odpoledne, což znamená jediné – předobjednávky prvního AR/VR headsetu z dílny Applu ve formě Vision Pro právě odstartovaly. Jejich start měl totiž Apple naplánován konkrétně na 5:00 pacifického času, který nyní pomyslně odbil. Díky tomu je tak konečně k dispozici i konfigurátor, který odhaluje de facto poslední tajemství okolo Vision Pro související s úložištěm. Jak lze tedy Vision Pro „naklikat“ a na kolik vyjde ve vrcholné konfiguraci s nejvyšším úložištěm?

 

Dle očekávání je k dispozici i verze s 512GB a 1TB úložištěm, přičemž cena nejvyšší konfigurace je naštěstí o něco nižší, než svět očekával. Ceny jsou nastaveny následovně:

Vision Pro cena

  • Apple Vision Pro 256GB – 3499 dolarů (bylo známé již od WWDC)
  • Apple Vision Pro 512GB – 3699 dolarů (je známo až od nynějška) 
  • Apple Vision Pro 1TB – 3899 dolarů (je známo až od nynějška)

U 1TB varianty se přitom spekulovalo až o částce převyšující 4000 dolarů, takže v přepočtu 88 507 Kč bez daně je ještě relativně dobrá cena (čímž však nechceme v žádném případě říci, že je nízká – jen je naštěstí nižší, než se spekulovalo). Pokud byste si pak chtěli Vision Pro „pojistit“ skrze službu AppleCare+, která vám zajistí neomezené opravy v případě poškození, vyjde vás to na dalších 500 dolarů, tedy za nejnižší verzi Vision Pro spolu s AppleCare+ zaplatíte 3999 dolarů a to prosím stále bez daně. 

Dnes nejčtenější

.