Zavřít reklamu

Údržba vašich zařízení by se v žádném případě neměla podceňovat nebo zanedbávat, a platí to i pro bezdrátová sluchátka AirPods Pro. Tato kvalitní a poměrně nákladná sluchátka si rozhodně z vaší strany zaslouží tu nejlepší péči včetně pečlivé očisty. Co při čištění AirPodů pro určitě udělat a čeho se naopak vždy vyvarovat?

Sluchátka AirPods Pro se díky své in-ear konstrukci mohou ušpinit rychleji než sluchátka AirPods. Jejich čištění je ale dost snadné, když víte, čemu se vyhnout a jaké materiály a nástroje jsou nejlepší. V dnešním článku si vysvětlíme, jak čistit sluchátka AirPods Pro a nabíjecí pouzdro, a to krok za krokem.

Níže uvedené kroky fungují jak pro AirPods, tak pro AirPods Pro, ale dostaneme se k některým specifikům, která jsou specifická pro druhá jmenovaná sluchátka s odnímatelnými silikonovými špunty.

Čeho se vyvarovat

  • Neomývejte AirPods Pro ani nabíjecí pouzdro pod vodou
  • Nepoužívejte ostré nebo abrazivní nástroje, materiály nebo čisticí prostředky.
  • Do nabíjecího pouzdra nebo nabíjecích kontaktů se nesmí dostat voda ani žádné předměty.

Nejlepší materiály pro čištění (nejen) AirPods Pro jsou vatové tampony, hadříky, které nepouští vlákna, utěrky z mikrovlákna, izopropylalkohol a vhodné čisticí ubrousky. U ubrousků, napuštěných dezinfekcí či čisticím roztokem, dávejte pozor na případnou přebytečnou tekutinu.

Jak čistit AirPods Pro – užitečné tipy

Čištění AirPods Pro vyžaduje pečlivý a opatrný přístup, aby se předešlo případnému poškození sluchátek nebo jejich pouzdra. Jak na to?

  • Otřete sluchátka AirPods Pro čistým hadříkem z mikrovlákna.
  • V případě potřeby hadřík mírně navlhčete čistou vodou
  • Apple uvádí, že na AirPods/AirPods Pro je možné použít 70% izopropyl/etylalkohol.
  • Než sluchátka vložíte zpět do nabíjecího pouzdra nebo do uší, nechte je zcela vyschnout.
  • Odstraňte část přebytečné vaty z konce vatové štětičky pro přesnější čištění.

K očištění těžko přístupných míst můžete použít mezizubní nebo jednosvazkový kartáček – dbejte na to, abyste nešťourali do mřížek, mikrofonů nebo jiných důležitých součástí ani je neproráželi. Dalším skvělým způsobem, jak odstranit nečistoty a usazeniny z černých mřížek reproduktorů, je speciální čisticí hmota.

Jak čistit špunty sluchátek AirPods Pro

Důkladnou péči si zaslouží také silikonové špunty sluchátek AirPods Pro. Jak si poradit s jejich čištěním? A jak vyčistit další části sluchátek poté, co sejmete silikonové špuntyy,

  • K čištění vnější strany použijte suchou čistou utěrku z mikrovlákna nebo vatový tampon.
  • Chcete-li špunty důkladně vyčistit, pevně zatáhněte za silikonové nástavce a vyjměte je.
  • Opláchněte silikonové špunty čistou vodou (Apple doporučuje vynechat mýdlo a jiné čisticí prostředky).
  • Osušte je čistým hadříkem
  • Mřížky reproduktorů můžete po sejmutí silikonových částí vyčistit čisticí hmotou.
  • Zatlačte špunty zpět na místo, dokud neuslyšíte cvaknutí.

Jak vyčistit pouzdro AirPods Pro

Nabíjecí pouzdro AirPods Pro otřete suchým a čistým hadříkem. V případě potřeby lehce navlhčete hadřík izopropylalkoholem nebo použijte desinfekční hadřík. Dbejte na to, aby se do nabíjecího portu/kontaktů nedostala tekutina ani jiné předměty. Čisticí hmota je opět skvělý způsob, jak odstranit nečistoty a usazeniny z vnější i vnitřní strany nabíjecího pouzdra.

Při čištění AirPods i pouzdra se vyvarujte používání ostrých, kovových předmětů, přílišného tlaku a dalším úkonům, které by mohly potenciálně poškodit sluchátka, pouzdro nebo kontakty.

Dnes nejčtenější

.