Zavřít reklamu

Změna uspořádání fotoaparátu

Některé zdroje uvádí, že společnost Apple zvažuje úpravy uspořádání fotoaparátu u svého standardního modelu iPhonu 16 a pravděpodobně se vrátí k vertikálnímu uspořádání, které bylo naposledy použito u iPhonu 12. Tato informace naznačuje, že by mohlo dojít k výraznému designovému posunu, který by ovlivnil vzhled a funkčnost zařízení. Důvodem má být usnadnění pořizování prostorových videí pro jablečný headset Vision Pro.

Nová tlačítka

S příchodem iPhonu 15 společnost Apple v minulém roce představila také zbrusu nové akční tlačítko. To je předmětem spekulací také u iPhonů 16, tím to ale nekončí. Objevují se také spekulace o zavedení kapacitních tlačítek hlasitosti, tlačítka napájení a tlačítka Action Button u všech čtyř modelů iPhone 16. Kromě toho se proslýchá, že nové iPhony budou mít další tajemné tlačítko, jehož účel zatím není přesně znám – proslýchá se nicméně, že by mělo sloužit k aktivaci natáčení.

Vylepšení teleobjektivu

Spekuluje se také o tom, že by Apple mohl u iPhonu 16 Pro (Max) zavést zásadně přepracovaný teleobjektiv. Konkrétně se má jednat o použití pokročilejších skleněných tvarovaných čoček, což by mohlo vést k tenčí a lehčí konstrukci, kratším čočkám a lepšímu optickému zvětšení. iPhone 16 Pro Max by měl být podle některých zdrojů vybaven superteleobjektivem periskopového fotoaparátu pro výrazně lepší optický zoom.

iPhone-16-Side-2-Feature

Rozdílné velikosti

Podle informací z různých zdrojů se očekává, že iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max budou mít větší displej. iPhone 16 Pro bude mít displej o velikosti 6,27″ (po zaokrouhlení 6,3), zatímco iPhone 16 Pro Max by měl mít displej o velikosti 6,85″ (po zaokrouhlení 6,9). S nárůstem velikosti displeje se zvětší i rozměry těla iPhonu. Očekává se, že oba modely budou vyšší a širší než modely iPhone 15 Pro, a zatímco tloušťka zůstane stejná, hmotnost se kvůli větším rozměrům mírně zvýší.

iPhone 16 Ultra?

S iPhonem 16 by Apple mohl představit také iPhone 16 Ultra, který by se prodával společně s iPhonem 16, iPhonem 16 Plus, iPhonem 16 Pro a iPhonem 16 Pro Max. Ten by měl nabídnout vyšší odolnost, lepší výkon, a podle některých zdrojů možná také větší displej a vylepšený fotoaparát. Spekulace o iPhonu 16 Ultra jsou nicméně v současné chvíli považovány spíše za ty méně pravděpodobné.

Dnes nejčtenější

.