Zavřít reklamu

Americká společnost Garmin nabízí mnoho řad svých chytrých hodinek. Je tomu jednoduše proto, protože ví, že ne každý chce stejný vzhled a stejné možnosti, ale že je v rozmanitosti ta síla značky. Mezi řadami Fenix, Epix, Forerunner, Venu atd. tak najdete i řadu Lily. Ta je určena zejména ženám a nyní dostává svou druhou generaci. 

Protože jsou tyto hodinky zaměřeny na dámy, jsou malé, stylové, ale pořád chytré s možností trackování všeho, na co pomyslíte. Jejich zvláštností je, že mají skrytý displej pod vzorovaným sklem (Gorilla Glass 3). Až když na něho klepnete (nebo otočíte zápěstím), tak se rozsvítí. Rozměry ale limitují výdrž, která je s ohledem na standardy společnosti podprůměrná, a to jen pětidenní. Ostatně průměr hodinek je 35,4 mm, displej má velikost 1″ × 0,84″ s rozlišením 240 x 201 pixelů. Barevný není, nabídne jen 16 úrovní šedi. 

Pouzdro hodinek je z eloxovaného hliníku, nikoli pro Garmin typický polymer vyztužený vlákny, což jim dodává na oné eleganci, takže se jasně hodí do společnosti. To podporuje i možnost volby řemenu, kdy lze vybírat mezi koženým, nylonovým nebo silikonovým. S posledním řečeným stojí hodinky 6 890 Kč, s nylonovým a koženým řemenem pak mají hodinky přídomek Classic a vyjdou na 7 390 či 8 590 Kč. Rozdíl v modelech je i ten, že Classic nabízejí technologii Garmin Pay. 

Samozřejmostí jsou funkce jako Body Battery sledující vaší energii po celý den, skóre spánku s měřením jeho délky a kvality (přítomen je i pulzní oxymetr), sledování kondice a sportovní funkce (monitoring kroků, spálených kalorií, minut intenzivní aktivity atd.) Novinkou je taneční aktivita pro takové hudební styly, jako jsou Zumba, Afrobeat, Bollywood, EDM a hip-hop, nechybí ani sledování menstruačního cyklu a těhotenství s patřičnými tipy pro cvičení a výživu. 

Bohužel ale chybí integrovaná GPS, která je tím pádem v případě potřeby předávána z propojeného telefonu. Pro běh a jízdu na kole tak musíte mít pro ideální měření telefon při sobě. Chybí i barometrický výškoměr pro počítání zdolaných pater. Garmin Lily 2 jsou tak spíše doplňkovým zařízením, které si vezmete jen na dané aktivity, či společenštější události, kde chcete mít povědomí o měření, ale nepotřebujete zdolávat rekordy. K tomu pak využijete vybavenějšího řešení společnosti. 

Hodinky Garmin Lily 2 koupíte zde

Dnes nejčtenější

.