Zavřít reklamu

Operační systém iOS 17, respektive jeho další verze, je na světě již pár měsíců. V průběhu této doby se společnost Apple samozřejmě snaží svůj software co možná nejvíce vylepšovat, nic ale není dokonalé, a tak se mnozí uživatelé v dalších aktualizacích setkávají s nejrůznějšími obtížemi. Které jsou nejčastější problémy, spojené s iOS 17 a jeho dalšími verzemi, a jak tyto problémy řešit?

Problémy s režimem spánku

Jeden z problémů, se kterým se někteří uživatelé potýkali po aktualizaci na nejnovější verzi iOS 17, se týkal nesprávně fungujícího režimu spánku. Ani po určeném čase probuzení dané osoby se režim soustředění na spánek automaticky nezměnil. V případě těchto potíží můžete vyzkoušet následující kroky.

  • Reset iPhonu
  • Zrušení a opětovné nastavení režimu spánku
  • Nucený restart iPhonu
  • Manuální deaktivace režimu spánku.
  • Potíže s funkcí prediktivního textu

Prediktivní psaní na iPhonu u nás využívá spíše menšina uživatelů. Těm se ale po přechodu na nejnovější verzi operačního systému iOS 17 může stát, že jim predikce při psaní nebude fungovat tak, jak by měla – potíže souvisí především s přesností. I v tomto případě patří mezi osvědčené kroky postupy typu „vypnout a znovu zapnout“.

V Nastavení -> Obecné -> Klávesnice zkuste deaktivovat a opět aktivovat položku Prediktivní text. Tento krok by měl ve většině případů zabrat. Pokud ne, můžete zkusit restartovat váš i Phone, a v krajním případě zkrátka jen vyčkat na další aktualizaci.

Problémy s přizpůsobením uzamčené obrazovky

Uživatelé měli přístup k pokročilým funkcím přizpůsobení obrazovky již v operačním systému iOS 16, s příchodem iOS 17 se ale tyto možnosti ještě více rozšířily. Bohužel někteří uživatelé nemohou příslušné funkce využívat tak, jak by si přáli, a uzamčenou obrazovku nemohou upravovat přímo po její aktivaci. V tomto případě se zatím jako jediné řešení – poté, co jste vyzkoušeli starý dobrý reset – jeví manuální upravení uzamčené obrazovky v Nastavení -> Tapeta.

Potíže v Safari

Mnozí uživatelé byli nespokojeni zejména s tím, jak Safari (ne)funguje po aktualizaci na iOS 17 a iPadOS 17. Pokud aktualizace softwaru tento problém nevyřešila, můžete zkusit Safari jednoduše resetovat, nebo vypnout a znovu zapnout váš iPhone. Je také dobré zavřít Safari a jeho karty vždy, když ukončíte používání aplikace. V některých případech si uživatelé stěžovali na časté pády aplikace a nutnost ji po několika dnech zavřít. Tento problém tedy můžete potenciálně vyřešit právě častějším zavíráním Safari.

Potíže při překlápění smartphonu

Další problém, se kterým se potýkají někteří uživatelé po přechodu na nejnovější verzi operačního systému iOS 17, se týká chyb při přechodu zařízení z režimu na šířku do režimu na výšku (a naopak). Jedná se sice o nepříjemný problém, který má ale naštěstí poměrně jednoduché řešení – stačí zkrátka jen aktivovat Ovládací centrum a na příslušné dlaždici vypnout a znovu zapnout zámek orientace.

ikona horní lišta zámek se šipkou

Dnes nejčtenější

.