Zavřít reklamu

S příchodem iPhonů začal v oblasti smartphonů pomalý, ale jistý soumrak fyzických klávesnic. Softwarová klávesnice a plně dotykový displej má jistě své nesporné výhody, pravdou ale je, že mnozí by rádi zkombinovali uživatelský zážitek z používání operačního systému iOS se starým dobrým pocitem z psaní na fyzické klávesnici. Právě této skupině uživatelů se tato možnost již brzy naskytne.

 

Ono zázračné zařízení, jehož příchod se již chystá, nese název Clicks. Jedná se v podstatě o hardwarovou klávesnici k iPhonu s Bluetooth konektivitou, přičemž ji ale k telefonu můžete připojit také přes Lightning nebo USB-C port. Nepotřebuje vlastní baterii, energii čerpá přímo z telefonu a má průchod napájení, takže ji můžete nabíjet i bez sundání pouzdra. Clicks podle svých tvůrců přináší uživatelům hned několik skvělých výhod.

Jednou z nich je zvětšení místa na obrazovce iPhonu díky tomu, že potřebný prostor již nebude zabírat pole se softwarovou klávesnicí. Společnost, která stojí za Clicks, dále zdůrazňuje také rychlost psaní a v neposlední řadě i podporu klávesových zkratek. Klávesové zkratky již v systému iOS existují, ale jsou dostupné pouze prostřednictvím fyzické klávesnice. Společnost Clicks uvádí, že její klávesnice podporuje klávesové zkratky napříč systémem iOS a mnoha aplikacemi – například Cmd + H pro návrat na plochu, Cmd + mezerník pro aktivaci Spotlightu nebo třeba možnost rolování webovými stránkami za pomoci mezerníku. Jedná se o zařízení typu plug & play, takže uživatelé nemusí nikde nic složitě nastavovat.

Spolu s Clicks si uživatelé budou moci na svůj iPhone nainstalovat také příslušnou aplikaci se spoustou dalších skvělých funkcí. Klávesnice Clicks bude k dostání pro iPhone 14 Pro s Lightning konektorem i pro iPhone 15 Pro a 15 Pro Max s USB-C konektorem, jeho cena je stanovena na 139 dolarů. Zájemci si mohou klávesnici prohlédnout a případně předobjednat na webu Clicks.

Dnes nejčtenější

.