Zavřít reklamu

V dnešním digitálním světě je Facebook stále jednou z nejpopulárnějších sociálních platforem pro sdílení obsahu a komunikaci s publikem. Pokud se chcete v tomto prostředí vyznat a využít ho co nejlépe, máme pro vás 5 klíčových tipů a triků, díky kterým pro vás bude používání této populární sociální platformy ještě efektivnější a příjemnější.

Upozornění na nové komentáře

V mnoha Facebook skupinách se stává zvykem, že uživatelé přidávají komentáře tvořené pouze tečkou s cílem dostávat aktuální upozornění na nové události ve vlákně. Tento postup však může mít nežádoucí vedlejší účinky, neboť zamezuje přehlednému zobrazování hlavních komentářů. Existuje však efektivnější metoda sledování příspěvků bez nutnosti psát tečky do komentáře. Stačí klepnout na ikonu tří teček v pravém horním rohu příspěvku a vybrat možnost Zapnout upozornění pro tento příspěvek. Tímto způsobem si uživatel může pohodlně udržovat přehled o nových komentářích a akcích bez zbytečného rušení vizuální podoby diskuzního vlákna. K tomu patří i jednoduchý postup pro deaktivaci upozornění, což umožňuje flexibilní řízení informačního toku v rámci skupin na Facebooku.

Notifikace stránek

Chcete být v obraze ohledně všeho, co se děje na vaší oblíbené stránce na Facebooku? Nastavení notifikací vám může přinést skvělou možnost být informováni o každém novém příspěvku. Pro aktivaci této funkce otevřete stránku na Facebooku a klepněte na ikonu tří teček. Následně vyberte možnost Sleduji a zaškrtněte volbu Dostávat upozornění. Tímto způsobem obdržíte až pětkrát denně notifikaci o každém novém příspěvku na dané stránce. Navíc máte možnost přizpůsobit si zobrazení příspěvků přímo na své zdi podle vašich preferencí. Tato užitečná funkce umožňuje jednoduše sledovat obsah stránek a zůstat v kontaktu s aktuálním děním, což lze rovněž aplikovat na sledování skupin na Facebooku.

Nastavení viditelnosti příspěvků

Při aktivním zapojení na Facebooku je důležité pamatovat na zajištění bezpečnosti svých osobních informací. V době, kdy se soukromí stává klíčovým prvkem online existence, je důležité si být vědom možných rizik spojených s veřejným sdílením informací. Facebook nabízí uživatelům možnost pečlivě nastavit viditelnost svých příspěvků a informací. Pro dosažení optimální úrovně ochrany osobních údajů je možné přizpůsobit nastavení soukromí. Stačí klepnout na ikonu vašeho profilu v pravém dolním rohu obrazovky-> Nastavení a soukromí -> Přehled soukromí -> Spustit prohlídku soukromí a zjistit, kdo může vidět jaké příspěvky, a případně toto nastavení změnit.

Promazání mezipaměti

Pokud se na Facebooku věnujete procházení odkazů a otevíráte je přímo v integrovaném prohlížeči aplikace, pravděpodobně jste se setkali s výhodami a omezeními tohoto vestavěného nástroje. Ačkoliv pro základní funkce plní svůj účel, může se stát, že během prohlížení webových stránek dochází k ukládání dat do mezipaměti, což přispívá k rychlejšímu načítání obsahu. Na druhou stranu však tyto mezipaměťové údaje mohou zabírat cenné místo ve vašem úložišti. Pro optimalizaci výkonu a uvolnění paměťového prostoru je vhodné pravidelně provádět promazání mezipaměti na Facebooku. V pravém dolním rohu klepněte na ikonku vašeho profilu -> Nastavení a soukromí -> Předvolby -> Prohlížeč, a klepněte na Vymazat u položky Údaje o procházení.

Omezení času na Facebooku

Máte pocit, že na Facebooku někdy trávíte až příliš mnoho času? Díky následujícímu postupu můžete váš čas, strávený na Facebooku, nejen zkontrolovat, ale také omezit a upravit, co na Facebooku uvidíte. Facebook se tak pro vás přestane stávat požíračem času. V pravém dolním rohu klepněte na ikonku vašeho profilu a poté v sekci Nastavení a soukromí klepněte na Váš čas na Facebooku. Zde si můžete zobrazit čas, který jste strávili na Facebooku, přizpůsobit upozornění, nebo třeba změnit obsah kanálu příspěvků nebo zkontrolovat seznam přátel.

Dnes nejčtenější

.