Zavřít reklamu

Rychlé přidání fotky do Zpráv

Pokud chcete v nativních Zprávách přidat k vaší zprávě fotografii, musíte klepnout na + nalevo od pole pro zadání zprávy, v menu klepnout na Fotky a poté vybrat příslušnou fotku. Existuje ale ještě jeden způsobm, který je mnohem rychlejší. Pokud nalevo od pole pro zadání zprávy dlouze stisknete tlačítko +, automaticky se vám zobrazí náhled galerie fotek, a vy můžete začít rovnou přidávat, co potřebujete.

Rychlé posouvání na webové stránce

Druhý tip z našeho dnešního přehledu budou ostřílení majitelé iPhonů jistě důvěrně znát, pro začátečníky se ale může jednat o potěšující novinku. Pokud otevřete na webu dlouhý článek nebo chcete rychleji projít velmi dlouhý seznam, nemusíte zběsile přejíždět prstem nahoru a dolů. Stačí klepnout a podržet šedý posuvník v pravé části obrazovky. Ucítíte malé haptické kliknutí, a poté můžete snadno a rychle procházet stránku nahoru a dolů.

Rychlý návrat na začátek stránky

Toto gesto bude nejspíš většina zkušených majitelů iPhonu znát, pro nezkušené nebo novopečené majitele iPhonů se může jednat o příjemné nové zjištění. Pokud chcete přejít až na začátek webové stránky nebo dokumentu, stačí klepnout na stavový řádek v horní části obrazovky u hodin nebo ikony baterie. Tento plynulý pohyb vás přesune přímo na začátek seznamu.

Podržení kláves pro zobrazení dalších znaků

Při psaní na softwarové klávesnici iPhonu někdy můžete potřebovat více než jen základní klávesy se znaky, které se vám zobrazí na první pohled. Pokud s iPhonem teprve začínáte a lámete si hlavu s tím, jak přidat některé další znaky, řešení je jednoduché – stačí zkrátka jen dlouze podržet danou klávesu a vybrat požadovaný znak. Tuto funkci můžete použít i u některých emoji, například pro varianty odstínů pleti.

Stažení obsahu displeje dolů

Pokud potřebujete dosáhnout na něco v horní části obrazovky jednou rukou, zejména pokud máte iPhone Pro Max nebo Plus, může to být obtížné. Pomůže vám funkce s názvem Dosah, která je součástí operačního systému iO. Stačí na Docku ve spodní části displeje provést gesto krátkého potažení směrem dolů – celá obrazovka se posune dolů a vy tak snáze dosáhnete na její obsah. Klepnutím na prázdnou horní polovinu ukončíte funkci Dosah a posunete obrazovku zpět nahoru.

Dnes nejčtenější

.