Zavřít reklamu

Nechte pouzdro zavřené

Někteří majitelé AirPodů nachází zalíbení v neustálém otevírání a opětovném zavírání krabičky se sluchátky, doprovázeném charakteristickým klapáním. Při každém otevření a zavření nabíjecího pouzdra však aktivujete Bluetooth sluchátek AirPods a náhle jej opět vypnete. Takovéto vysílání nekonečných pokynů vybíjí životnost baterie sluchátek AirPods. K tomu dochází, ať už jsou AirPods v pouzdře, nebo ne. Pokuste se tedy hraní s nabíjecím pouzdrem omezit.

Pozor na pády

Je jasné, že pády sluchátek nebo pouzdra nelze stoprocentně ovlivnit, správným zacházením jim ale lze do velké míry předcházet. Pravděpodobně se vám už někdy stalo, že vám sluchátka AirPods nebo pouzdro AirPods upadlo. Ačkoli jsou AirPody poměrně odolné, opakované pády na tvrdý povrch přirozeně přispívají k určitému stupni poškození a ovlivňují životnost baterie. Proto je dobré dávat pozor na to, kam AirPods a pouzdro AirPods odkládáte, když je zrovna nepoužíváte. Pokud například rádi posloucháte hudbu před spaním, nepokládejte nepoužívané AirPody nebo pouzdro hned vedle polštáře, kde by je náhodné otření rukou mohlo poslat z postele na zem.

Deaktivujte automatickou detekci ucha

Všimli jste si, že sluchátka AirPods dokonale pozastaví přehrávání skladby nebo videa, když si vyjmete jedno sluchátko z ucha, a po jeho nasazení pokračují v přehrávání? Tuto funkci umožňuje praktická funkce automatické detekce uší. Netřeba však dodávat, že také spotřebovává baterie vašich sluchátek AirPods. Pro deaktivaci automatické detekce ucha spusťte na iPhonu Nastavení -> Bluetooth. Klepněte na ⓘ  napravo od názvu vašich AirPodů a deaktivujte automatickou detekci ucha.

Deaktivujte potlačení hluku

Potlačení hluku poskytuje lepší zážitek z poslechu tím, že blokuje okolní zvuky. Tato funkce však také spotřebovává baterii sluchátek AirPods. Tuto funkci mají pouze AirPods Pro a AirPods Max – standardní AirPody ji nemají. U AirPods Pro i AirPods Max můžete potlačení hluku vypnout, abyste zachovali výdrž baterie. Spusťte na iPhonu Nastavení -> Bluetooth, klepněte na ⓘ  napravo od názvu vašich AirPodů a deaktivujte příslušnou funkci.

Nabíjejte správně

Řada z nás používá AirPody do té chvíle, dokud se automaticky nevybijí. Pokud k tomu ale dochází pravidelně, může tím utrpět baterie sluchátek. Jakmile úroveň baterie AirPodů klesne pod 40 % – 50 %, vložte sluchátka opět do pouzdra. Pokuste se zároveň nenechávat pouzdro AirPodů připojené k nabíječce příliš dlouho poté, co dojde k jeho plnému nabití.

airpods pro usb-c

Dnes nejčtenější

.