Zavřít reklamu

Společnost Apple minulý měsíc představila své nové čipy řady M3 (s výjimkou M3 Ultra). Nová generace čipů Apple Silicon slibuje ještě lepší výkon než její předchůdci. Jaké jsou ale konkrétní údaje?

Server 9to5Mac zveřejnil tento týden zajímavou tabulku, srovnávající výkon všech jablečných čipů, a jedná rozhodně o zajímavou podívanou. Výsledky testů Geekbench totiž minulý týden ukázaly, že výkon čipu M3 Max v MacBooku Pro 2023 téměř přesně odpovídá výkonu M2 Ultra v maximálně vytížených strojích Mac Studio a Mac Pro. V testu s jedním jádrem dosahuje M3 Max průměrného skóre ~2980. Ve vícejádrovém testu dosahuje M3 Max hodnot kolem ~20800. Ve srovnání s předchozím nejlepším křemíkovým čipem Apple, M2 Ultra, který dosahuje skóre ~2800, respektive ~21000, se jedná o velmi příznivý výsledek. Na graf se můžete podívat do fotogalerie níže.

Znamená to tedy, že nejlepší čip, který se nachází v laptopech od Applu, se nyní vyrovná nejvýkonnějším čipům pro desktopové Macy, které jsou součástí modelů Mac Studio a Mac Pro. Čip M3 Max má oproti předchozímu M2 Max vyšší výkon díky přechodu na 3nm proces. Nabízí také více výkonných jader (12 oproti 8). M2 Ultra je stále jedničkou, ovšem velmi přesně. V žebříčku si obě konfigurace M2 Ultra udržely první a druhou pozici, ale nejvyšší verze M3 Max je jen o zlomek pozadu. Nižší model M3 Pro se nachází za oběma variantami M2 Max. Nezbývá tedy než čekat, jak si v testech povede zatím neuvedený M3 Ultra – s jeho uvedením si ale Apple zatím dává na čas. Všechna srovnání jsou provedena v programu Geekbench 6 Multi-core.

Dnes nejčtenější

.