Zavřít reklamu

Reset přes iTunes / Finder

Příčiny problémů se zapínáním iPhonu mohou být různé, a někdy může pomoci obnovení přes iTunes či Finder. Připojte váš iPhone k Macu či jinému počítači za pomoci Lightning kabelu. Na Macu spusťte Finder, na ostatních počítačích iTunes. Automaticky by se vám měla zobrazit zpráva o tom, že na vašem zařízení došlo k problémům. Nejprve zkuste aktualizaci, při které nepřijdete o žádná data. Pokud aktualizace nepomůže, přistupte k obnovení přes iTunes / Finder, zde je ale již riziko ztráty nezálohovaných dat.

finder obnovení aktualizace iphone

Delší čas na nabíječce

Pokud se problémy vyskytly u iPhonu, který jste delší dobu nepoužívali, je dost možné, že váš jablečný smartphone zkrátka potřebuje strávit delší čas na nabíječce – klidně jej tedy zkuste nabíjet celou noc. Tento krok ale můžete samozřejmě vyzkoušet i v případě běžně používaného iPhonu.

Reset iPhonu

Řešením celé řady problémů může být také takzvaný vynucený restart iPhonu. Pokud máte iPhone 8 a novější, stiskněte a pusťte tlačítko pro zvýšení hlasitosti a poté totéž zopakujte u tlačítka pro snížení hlasitosti. Nakonec podržte boční tlačítko, dokud se na displeji vašeho iPhonu nezobrazí logo Apple. V případě iPhonu 7 podržte boční tlačítko spolu s tlačítkem pro snížení hlasitosti, dokud se na displeji neobjeví logo Apple. U modelů 6S a starších podržte Home Button spolu s tlačítkem pro vypnutí, dokud se na displeji neobjeví logo Apple.

Kontaktování podpory

Kontaktování podpory se často podceňuje. Ve skutečnosti se ale – zejména v případě Apple zařízení – jedná o velmi kvalitní službu, která vám opravdu dokáže efektivně pomoci. Než podporu kontaktujete, připravte si informace o zařízení, které s podporou potřebujete probrat – určitě se vám bude hodit sériové číslo a IMEI. Podporu Apple můžete kontaktovat na telefonním čísle 800 701 391.

Aplikace Podpora Apple cover

Návštěva servisu

Pokud výše uvedené kroky nezabrali nebo si myslíte, že problémy s vaším iPhonem mohou mít hardwarovou příčinu, nezbývá vám nic jiného, než návštěva autorizovaného servisu. Pokud se na váš iPhone ještě vztahuje záruka a zároveň u něj nedošlo k poškození způsobem, který záruka nekryje – například kontaktem s vodou – existuje navíc velká pravděpodobnost, že za servis nebudete muset nic platit.

Dnes nejčtenější

.