Zavřít reklamu

V App Store se dnes v noci objevila vůbec první hra využívající potenciál iPhone 15 Pro Resident Evil Village. Hra od Capcomu je k dispozici jak pro iPhone 15 Pro, tak také pro iPady s procesorem Apple M1. Hra je k dispozici zdarma s tím, že po odehrání úvodní části hry je nutné zaplatit za možnost hrát dále a to konkrétně 40€. Hru jsme ráno rychle zkoušeli a počítáme i s její plnohodnotnou recenzí. Berte prosím v potaz, že bez herního ovladače si hru příliš neužijete, protože drtivou většinu displeje zabírají ovládací prvky, kterých je na displeji skutečně požehnaně a doporučení vývojářů hrát hru s ovladačem je tak skutečně na místě.

I když sám nejsem příliš fanoušek podobného stylu her, musím uznat, že grafika je na zcela jiné úrovni než u čehokoli, co jsme dodnes měli možnost na iPhone nebo iPadu vyzkoušet a minimálně na displeji iPhone 15 Pro vypadá hra skutečně velmi podobně tomu, jak vypadá například na PS5. Hru je možné hrát také po připojení k externímu displeji přes USB-C, což se chystáme samozřejmě otestovat. Pohlcující je nejen grafika samotná, ale také atmosféra a zvuky, které jsou obzvlášť v kombinaci se sluchátky hrůzu nahánějící.

Pokud tedy máte iPhone 15 Pro nebo iPad s M1 procesorem, můžete si hru vyzkoušet zdarma a pokud vás bude bavit, následně si za její dohrání zaplatíte. Jedná se o vůbec první možnost, jak vyzkoušet výkon iPhone 15 Pro v aplikaci, kterou zkrátka na žádném jiném iPhone nerozjedete. Při hraní se zaměřte zejména na vyhlazování hran a také na stíny a světlo, které je ve hře excelentní.

Resident Evil Village si můžete stáhnout přímo zde.

Dnes nejčtenější

.