Zavřít reklamu

Majitelé Apple Watch využívající na cifernících komplikace počasí si mohou oddychnout. Pokud je totiž v předešlých týdnech po přechodu na watchOS 10 trápila chyba, kvůli které se v komplikacích nezobrazovala data, s příchodem watchOS 10.1 mohou na tuto věc konečně zapomenout. Apple v něm totiž chybu s komplikacemi počasí po dlouhém čekání opravil. 

Problém, na který si stěžovalo mnoho jablíčkářů prakticky ode dne přechodu na watchOS 10, se projevoval konkrétně tak, že v komplikacích počasí nastavených tak, aby zobrazovaly data na základě polohy uživatele, se neukazovaly žádné hodnoty. Namísto stupňů či procent v nich tak svítila jen pomlčka symbolizující načítání či naopak neschopnost tato data načíst. Apple sice v předešlých týdnech přišel s několika návody, jak problém dočasně opravit, nicméně ne všem uživatelů tyto rady zabraly, kvůli čemuž se tak nářky na sociálních sítích i v diskuzních fórech stupňovaly. 

Drobným háčkem je sice to, že ani přechod na watchOS 10.1 nemusí zprvu problém opravit, nicméně podle Applu vše stačí vyřešit chvilkovým zákazem polohových služeb a jejich opětovným spuštěním. Jakmile tak uživatel učiní, načítání dat z počasí v komplikaci ciferníku je opraveno a to již natrvalo (respektive do doby, než se objeví další chyba, která by jej vyřadila z provozu). Pokud vás tedy výše zmíněný problém trápil, nyní již víte, jak na něj. 

Dnes nejčtenější

.