Zavřít reklamu

O tom, že iPhony nabízí v rámci funkcí Zpřístupnění Lupu, která funguje ve spolupráci s fotoaparátem vašeho jablečného smartphonu, většina jablíčkářů už zajisté dobře ví. V našem dnešním článku ale bude řeč o zcela jiné lupě – ta je k dispozici přímo v rozhraní operačního systému iOS, a využijete ji při práci s textem, který se nachází na displeji iPhonu.

Je to asi nejmenší vylepšení v iOS 17, ale rozhodně stojí za zmínku, protože Apple zvětšil zvětšení textu, abyste lépe viděli. Přinášíme vám návod, jak ho používat. Možná jste si nikdy nevšimli, že zmíněná lupa vůbec patří mezi funkce systému iOS. Letos nicméně uplynulo deset let od chvíle, kdy Apple v této oblasti získal příslušný patent, a v operačním systému iOS 17 ji ještě o něco více vylepšil.

Jak v iOS 17 využít integrovanou lupu pro zvětšení textu

Pokud na iPhonu s iOS 17 chcete používat integrovanou lupu, postupujte podle následujícího návodu.

  • Na iPhonu otevřete webovou stránku, e-mailovou zprávu nebo třeba textový dokument.
  • Stiskněte a podržte libovolné slovo v textu.
  • Jakmile se objeví lupa se zvýrazněným slovem, pomalu posuňte prst nad linku.

Plynulým posouváním prstu můžete postupně zvýrazňovat a zvětšovat další části textu. Kromě většího zvětšení textu pod lupou je nyní zvýrazněn celý prvek, zatímco dříve bylo obtížné určit i jeho okraj. Příjemné je, že se barva zvýraznění lupy mění tak, aby byla zřetelná na jakémkoli pozadí.

Dnes nejčtenější

.