Zavřít reklamu

Přestože se to může zdát k nevíře, rok 2023 se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci. S blížícím se koncem pak pozvolna uhasíná i naděje na příchod nových iPadů, o kterých se přitom ještě nedávno čile spekulovalo. Řeč je konkrétně o základním modelu doplněném o iPad mini či Air. S iPady Pro se totiž počítá podle dostupných informací až na příští rok, kdy se mají dočkat jedné z největších aktualizací za poslední roky. A jelikož se až příští rok ukáží velmi pravděpodobně i zbylé iPady, stane se podle všeho rok 2023 zároveň prvním rokem v historii Applu, kdy nepředstaví, ba ani nevydá žádný nový iPad od uvedení první generace tohoto zařízení na trh. Jedná se tedy o poměrně zajímavý milník.

Original iPad tiskove foto

První iPad představil Steve Jobs světu 27. ledna 2010 s tím, že jej Apple následně začal prodávat 3. dubna téhož roku. Od té doby vydával nové iPady každý rok, přičemž v roce 2012 rozšířil svou řadu o model mini, v roce 2013 pak přišel Air dočasně nahrazující základní iPad a rok 2015 přinesl první iPad Pro. Poměrně zajímavé je pak to, že právě iPad Pro do značné míry pravidelnost vydávání nových iPadů zachraňuje, jelikož jej Apple vydal ve dvou vlnách. Přestože 9. září 2015 představil světu jak 9,7“, tak i 12,9“ model, větší iPad začal prodávat až na konci března 2016 coby jediný iPad, který v tomto roce vydal. O rok později se však už zase mašinérie s názvem iPady rozjela na plné obrátky, na které běžela vlastně až do loňska, kdy Apple ukázal světu iPad Air 5, iPad Pro 6 a iPad 10. Letos je však zatím ticho po pěšině a nezdá se, že to následující týdny jakkoliv změní. 

Pokud se predikce ohledně letošního nepředstavení iPadů potvrdí, bude sice rok 2023 tím nejsmutnějším, který kdy fanoušci iPadů prožili, avšak zároveň je velmi pravděpodobné, že ten nadcházející bude naopak tím nejveselejším. Představí-li v něm totiž Apple skutečně nové generace všech iPadů – tedy základní, mini, Air a Pro -, stane se rok 2024 zároveň prvním rokem v historii společnosti, kdy si odbudou svou premiéru hned čtyři nové verze iPadu. Dosavadním ročním maximem totiž byly „jen“ tři modely, přičemž takových let bylo navíc doposud opravdu málo. Roky 2023 a 2024 tedy pravděpodobně přepíší historii Applu a to stylem, jaký nemá obdoby – tedy „z extrému do extrému“.

Dnes nejčtenější

.