Zavřít reklamu

Tak přeci se druhé podzimní Keynote letos dočkáme! Přestože se ještě před pár týdny zdálo, že zářijová Keynote s iPhony je zároveň ta poslední, kterou si Apple na letošek přichystal, před malou chvílí byly médiím rozeslány pozvánky na sledování další. Ta se bude konat konkrétně v pondělí 30. října netradičně od 17:00 pacifického času (u nás tedy Keynote proběhne v noci 31. října od 1:00 ráno vzhledem k víkendovému posunu času) a přestože Apple přímo neuvádí, co se na ní odehraje, vzhledem k informacím z dřívějška se jeví jako nejpravděpodobnější představení nových Maců. Na pozvánku se můžete podívat v galerii níže na prvním místě, na dalších místech je pak iMac, jehož nová generace se příští týden očekává.

Jsou to právě nové 24″ iMacy, jejichž představení se příští týden na Keynote očekává. To proto, že od jejich poslední aktualizace už uplynulo více než 900 dní, takže je jejich hardwarový upgrade potřeba jako sůl. Háček je však v tom, že čipy M2, které jsou druhou generací čipu, který tepe právě ve 24″ iMacu,  jsou vzhledem k datu jejich představení již taktéž relativně staré a v dohledné době se očekává jejich nahrazení čipem M3. Ten měl sice podle valné většiny zdrojů dorazit až na začátku příštího roku, nicméně vzhledem k tomu, že by osazení iMacu čipem M2 nyní nedávalo příliš smysl, nabízí se varianta, že se dočkáme právě odhalení základního čipu M3. Ten by se pak mohl kromě iMacu podívat rovnou i do 13″ MacBooku Pro. Naopak jeho nasazení do MacBooků Air či Maců mini se nyní jeví jako nepravděpodobné. To proto, že Apple bude chtít u MacBooků Air aktualizovat určitě zároveň 13″ i 15″ model, přičemž vzhledem k tomu, že „patnáctka“ dorazila teprve v létě, je nesmysl po pár měsících u ní přejít na M3. Co se pak týče Macu mini, ten se přechodu na M2 dočkal teprve na začátku letoška, takže by byla aktualizace na M3 taktéž dost překvapivá.

Očekávat nemá podle nás smysl ani výkonnější Macy v čele s 14″ či 16″ MacBooky Pro či snad Macem Studio a Pro. To proto, že vyšší verze čipů Apple Silicon bývají zpravidla představeny až několik měsíců po uvedení nové generace základního čipu. Například čipy M2 Pro a Max dorazily až letos v lednu, zatímco základní M2 byl odhalen už na loňské WWDC. Stejnou strategii pak Apple zvolil i u první generace čipů Apple Silicon a bylo by proto opravdu překvapivé, kdybychom se u třetí generace čipů dočkali rovnou představení M3, M3 Pro a M3 Max. Dost ale bylo spekulací, vše podstatné se dozvíme příští týden.

Dnes nejčtenější

.