Zavřít reklamu

Apple v systému macOS Sonoma neprovedl žádné obří změny v diktován. Drobná vylepšení, která zavedl, ale i tak uživatelům opět výrazně pomohou. Přinášíme vám přehled novinek v diktování v macOS Sonoma spolu s návodem, jak je co nejlépe využít.

Společnost Apple uvádí svá vylepšení diktování jako jednu z klíčových výhod upgradu na macOS Sonoma, kterou však můžete snadno přehlédnout. Na první pohled se totiž zdá, že diktování je úplně stejné jako dřív. Totožný je také způsob, jakým funkci zapnete, až na jeden přepínač, na který musíte kliknout v Nastavení systému.

V operačním systému macOS Sonoma můžete diktovat a psát současně. Jak se tato změna odrazí v praxi? Například v situaci, kdy budete diktovat text, pak si všimnete chyby nebo si prostě rozmyslíte nějakou větu a opravíte ji. V takovém případě budete moci okamžitě použít klávesnici a napsat opravu, novou větu nebo cokoli jiného, aniž byste museli diktování vypínat.

  • Na Macu spusťte Nastavení systému.
  • Klikněte na Klávesnice.
  • Zamiřte do sekce Diktování.
  • Aktivujte a přizpůsobte Diktování.

V téže sekci Nastavení systému se můžete rozhodnout, jaký zdroj použijete pro diktování – tedy například zda zvolíte interní mikrofon vašeho Macu, nebo externí zařízení. Můžete zde také aktivovat automatickou interpunkci a přizpůsobit klávesovou zkratku pro zahájení diktování. Podle vyjádření společnosti Apple by Diktování v macOS Sonoma mělo také nabídnout lepší výkon a větší přesnost, co se týče rozpoznání textu.

Dnes nejčtenější

.