Zavřít reklamu

Fanoušci all-in-one počítačů iMac si budou muset na aktualizaci počkat až do příštího roku. Přestože se před pár dny objevily zprávy o tom, že by se svět mohl co nevidět dočkat aktualizované verze 24“ iMacu osazené čipy M2 a M2 Pro, nyní jsou tyto informace dementovány jedním z nejvěrohodnějších zdrojů současnosti. Řeč je konkrétně o analytiku Ming-Chi Kuovi, který se dlouhodobě chlubí vazbami na dodavatelský řetězec Applu. 

Kuo ve své nové zprávě víceméně potvrdil dřívější slova reportéra Marka Gurmana z Bloombergu ohledně příchodu 24“ iMacu v roce 2024. Kdy přesně se tak stane sice ani jeden nezmínil, oba se však shodují na tom, že dostane do vínku 3nm čip M3 obsahující 8 jader CPU a 10 jader GPU. A jelikož ten si má svou premiéru odbýt hned v první polovině příštího roku, je pravděpodobné, že spolu s ním se dočkáme právě i tohoto iMacu, byť jasněji bude samozřejmě až podle další nálože informací, které v nadcházejících týdnech a měsících uniknou na světlo světa. 

 

Pravdou je, že aktualizaci potřebuje 24“ iMac už jako sůl. Apple jej totiž představil již v roce 2021 s tím, že v něm tepe čip M1. Ten je sice i v současnosti více než dostatečný, nicméně zatímco ostatní Macy osazené dříve čipem M1 již přešly na M2, u iMacu Apple z neznámého důvodu otálí. Doufejme tedy, že již relativně brzy otálet přestane a co víc, že stroj vylepší i jinak než jen po stránce čipu.

Dnes nejčtenější

.