Zavřít reklamu

Vodováha pro srovnání snímku

Fotoaparát má již od příchodu iOS 11 k dispozici kříž, který vám pomůže zajistit, aby byl iPhone při míření na zem nebo na oblohu rovnoběžný se zemí. Operační systém ale iOS 17 přidává další vychytávku v podobě vodováhy, která vám pomůže srovnat horizont při pořizování fotografií nebo videí na výšku očí. Na rozdíl od zaměřovacího kříže bude virtuální vodováha horizontu poskytovat haptickou zpětnou vazbu při vyrovnání se zemí.

Vodováha bez mřížky

Chcete-li zapnout nebo vypnout výše zobrazenou funkci vodováhy, přejděte do Nastavení -> Fotoaparát a aktivujte příslušnou položku. Tím se také přepne zaměřovací kříž pro dokonale vodorovné záběry podlahy a oblohy. V systému iOS 16 a nižším je zaměřovací kříž vázán na mřížku, tu ale v iOS 17 můžete v případě potřeby vypnout.

Vyvážení bílé

Pokud natáčíte hodně videozáznamů, určitě vás potěší, že iOS 17 obsahuje nová možnost uzamčení vyvážení bílé, kterou najdete v Nastavení -> Fotoaparát -> Záznam videa. Pokud při natáčení uzamknete vyvážení bílé, zůstane teplota barev při změně osvětlení v celém videu konstantní, a video tak bude vypadat konzistentně.

Více objektů v Portrétním režimu

Kromě fotografování portrétů v režimu Fotografie přináší iOS 17 na vybrané smartphony další skvělou funkci – pokud je na jiné ohniskové rovině detekován jiný objekt, fotoaparát zaznamená příslušné informace o hloubce, takže můžete později při úpravách z náhledu ve fotoaparátu nebo přímo v aplikaci Fotografie změnit, který objekt chcete mít zaostřený.

Dnes nejčtenější

.