Zavřít reklamu

3D pera se těší velké popularitě mezi malými i velkými. Lze je využít nejen ke kreativitě a zábavě, ale v některých případech také k drobným opravám. Pero 3Doodler Create+ je mezi těmito pery jakýmsi Rolls-Roycem, a my jsme měli možnost si jej vyzkoušet na vlastní kůži. Co na něj říkáme?

Technické specifikace

3Doodler Create+ je 3D pero s kovovou konstrukcí a kovovým hrotem. Díky ergonomickému tvaru je vhodné pro praváky i leváky, filamenty jsou z patentovaného plastu PLA a ABS, který je vhodný i pro děti a je vyroben z přírodních, biologicky rozložitelných látek bez zápachu a toxicity. Z jedné náplně o délce 25 cm lze získat až 250 hmoty pro tvorbu. Teplota tavení činí 170 – 180°C pro PLA a 200 °C pro ABS, pero disponuje dvěma rychlostmi a zpětným režimem, nabízí možnost nepřetržitého provozu. Jeho hmotnost činí 630 gramů. Součástí balení je kromě samotného pera také souprava na čištění hrotu, 75 kusů náplní v 15 barvách, napájecí kabel a šablony. Pero lze používat společně s aplikací 3Doodler, ve které najdete návody, šablony, tutoriály, tipy a triky.

Design a balení

3Doodler Create+ je bezpečně, efektivně zabalený v krabici spolu s náplněmi, návodem, nabíjecím kabelem a soupravou pro čištění. Svým designem dává 3Doodler Create+ více než jasně najevo, že je určen zejména těm, kteří to s tvorbou myslí vážně, a že má do dětské hračky daleko. Pero je překvapivě lehké a drželo se opravdu skvěle a pohodlně, praktická je také signalizační LED dioda. Pero vypadá opravdu profesionálně a elegantně a má štíhlý, minimalistický design.

Funkce

3Doodler Create+ je profesionální a vysoce kvalitní nejen po stránce vzhledu, ale i co se fungování týče. Vše funguje naprosto bezproblémově, k zahřátí náplně dochází prakticky okamžitě, ani jednou v průběhu používání nedošlo k tomu, že by náplň nechtěně vytékala nebo se naopak „zasekla“. Přechod mezi pomalejší a vyšší rychlostí byl okamžitý a bezproblémý, skvěle funguje také zpětný chod pro případy, kdy potřebujete rychle a spolehlivě vyjmout náplň. Pochválit musím i kvalitu náplní – mají skvělou konzistenci, nevytékají, kam nemají, a nijak nezapáchají.

Barvy náplní vypadají opravdu velmi skvěle. Pero se drží velmi pohodlně i při delší práci, v průběhu tvorby jsem mohla bez problémů plynule měnit jeho pozici v ruce. Při pozastavení chodu došlo okamžitě k přerušení vysouvání náplně. V průběhu zkoušení sice ani jednou nedošlo k ucpání pera, i přesto jsem se ale rozhodla vyzkoušet čištění hrotu za pomoci přiložené čisticí tyčinky. Hrot pera je možné zcela bez problémů odšroubovat, čištění – byť „nanečisto“ – probíhalo zcela hladce. Při práci prakticky nehrozí popálení, protože náplň velice rychle chladne. Zároveň je ale do určité míry tvárná, takže u vašich výrobků můžete okamžitě upravovat případné chyby a nedostatky.

Šablony a aplikace

Na webu 3Doodler je možné stáhnout obrovské množství šablon – 2D i 3D – podle kterých můžete následně tvořit. Pro smartphony a tablety je také k dispozici aplikace 3Doodler, kde je kromě šablon možné zhlédnout instruktážní videa a přečíst si nejrůznější užitečné tipy a triky. Aplikace funguje zcela nezávisle na peru, není potřeba nic párovat – stačí aplikaci nainstalovat a spustit. Šablon jsou doslova stovky a jsou zcela zdarma, takže vás čeká nekonečná várka inspirace pro vaši tvorbu.

Závěrem

Pokud už máte s 3D pery zkušenosti, nebo se chcete věnovat tvorbě na o něco vyšší úrovni, rozhodně můžeme doporučit práci s 3Doodler Create+. Na rozdíl od jednodušších, plastových per je tento model vhodný zejména pro dospělé, případně pro děti od 14 let. Značka 3Doodler je na trhu již od roku 2012, a za dobu své existence dotáhla své výrobky prakticky k dokonalosti – skvělým důkazem je právě toto pero.

3D Pero 3Doodler Create+ zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.