Zavřít reklamu

Jak sledovat zásilky na webu? Objednávání zboží online z nejrůznějších zdrojů se těší velké popularitě, a to z mnoha důvodů. Výběr společností, které můžete využít pro přepravu vybraného zboží k vám, je poměrně velký. Jak sledovat zásilky na webu od České pošty, Zásilkovny nebo třeba PPL?

Sledování zásilek na internetu je dnes běžnou praxí pro online nákupy, ať už se jedná o produkty zakoupené v e-shopech nebo balíky doručované přepravními společnostmi a posílané mezi přáteli či známými. Proces sledování zásilek je relativně snadný, a adresátovi i odesílateli skýtá spoustu výhod. Prvním krokem při zasílání balíčků – ať už prostřednictvím jakékoliv společnosti – je získání sledovacího čísla, které obdržíte po odeslání vaší zásilky. Toto číslo je jedinečným identifikátorem vaší zásilky a umožňuje vám sledovat její cestu a aktuální stav doručení. Způsob sledování se nicméně u jednotlivých přepravců liší.

Jak sledovat balík České pošty

Čekáte balík, který vám bude přepravovat Česká pošta? Máte k dispozici více možností. Jednou z nich je aplikace Pošta online, kterou si můžete nainstalovat do vašeho iPhonu. Pokud si do telefonu nechcete stahovat aplikaci, můžete využít nástroj Track & Trace na webu České pošty. Tento nástroj vám umožní sledovat jak vnitrostátní, tak i mezinárodní zásilky.

Jak sledovat zásilku ze Zásilkovny

Populárním přepravcem je také společnost Zásilkovna. Její balíky můžete sledovat i vyzvedávat prostřednictvím mobilní aplikace Zásilkovna, využít ale můžete také vyhledávací nástroj v rozhraní webového prohlížeče, který vám mnohdy poskytne detailnější informace – sledovací číslo zásilky zadejte na webu tracking.paketa.com.

Jak sledovat zásilku od PPL nebo DPD

Online sledování zásilek umožňují také společnosti PPL a DPD. I v tomto případě budete potřebovat sledovací číslo zásilky. Pokud čekáte balík, přepravovaný společností PPL, zadejte sledovací číslo zásilky na příslušné stránce na webu PPL.cz, Následně stačí jen kliknout na tlačítko Vyhledat zásilku. Podobný postup platí i v případě vyhledávání zásilky, přepravované společností DPD. Připravte si sledovací číslo, navštivte web DPD a zadejte sledovací číslo do sekce Čekám balík.

 

Dnes nejčtenější

.