Zavřít reklamu

Kromě veřejné verze operačního systému macOS Sonoma, která je na světě již nějaký čas, je k dispozici samozřejmě také vývojářská betaverze. Jak už to tak bývá, v betě se objevují funkce a novinky, na které si běžní uživatelé budou muset ještě nějakou dobu počkat. Jakou novinku nabízí vývojářská betaverze macOS Sonoma 14.1?

Druhá beta verze macOS Sonoma 14.1, která byla počátkem tohoto týdne uvolněna pro vývojáře, obsahuje kromě jiného v Nastavení systému novou specifickou sekci, která uživatelům zobrazuje informace o záruce a službách AppleCare+, a to nejen pro daný Mac, ale i pro vybrané příslušenství spárované přes Bluetooth. Pokud jste si i vy stáhli vývojářskou betaverzi operačního systému macOS Sonoma 14.1, najdete příslušnou sekci po kliknutí na  menu v levém horním rohu obrazovky -> Nastavení systému -> Pokrytí.

Kromě informací o záruce zde najedete také přehled možností servisu hardwaru a řadu dalších užitečných informací, souvisejících se zárukou a servisem. Sekci, věnovanou záruce a krytí, můžete důvěrně znát například z operačního systému iOS, kde ji najdete v Nastavení -> Obecné -> Informace -> Pokrytí. MacOS Sonoma 14.1 je v současné době ve fázi beta testování a očekává se, že jeho veřejná verze bude vydána koncem října spolu s iOS 17.1 a dalšími aktualizacemi softwaru.

Dnes nejčtenější

.