Zavřít reklamu

Sledování času je důležité, a proto jsou hodiny jednou z nejvýznamnějších funkcí každého chytrého telefonu. Jako Středoevropané bereme čtyřiadvacetihodinový formát času jako samozřejmost, a většině z nás nečiní potíže. Někteří ale mohou mít se čtením tohoto formátu problém. Nebo možná nastavujete iPhone pro vaši ratolest, které se snáze čte dvanáctihodinový formát.

Dobrou zprávou je, že pokud chcete přejít na používání 24hodinového času, je to na iPhonu mnohem snazší než na budíku nebo mikrovlnné troubě. Výsledkem je srozumitelnější formát času, se kterým určitě nebude mít nikdo problém.

Přechod ze čtyřiadvacetihodnového formátu na hodinový není na iPhonu ničím složitým, a provést změnu tohoto nastavení zvládne hravě opravdu každý – stačí jen spustit Nastavení a vědět, kam přesně zamířit. Pusťme se tedy společně do toho.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Obecné.
  • Zvolte Datum a čas.
  • Nyní jednoduše stačí jen deaktivovat položku 24hodinový čas.

Tímto způsobem můžete na iPhonu snadno a rychle změnit formát, v jakém se bude zobrazovat čas. Pokud byste se chtěli vrátit zpět k původnímu formátu, stačí aplikovat stejný postup.

Dnes nejčtenější

.