Zavřít reklamu

V domácnostech, kde více členů používá stejné streamovací služby, herní platformy nebo sdílené rodinné účty, odpadá díky zabezpečené metodě sdílení přístupu nutnost pamatovat si nebo ručně sdílet více přihlašovacích údajů. Zjednodušuje proces přihlašování a umožňuje členům rodiny snadno přistupovat ke sdíleným službám, aniž by se museli opakovaně ptát na hesla nebo riskovat jejich bezpečnost tím, že si je budou zapisovat nebo posílat nezabezpečenými kanály.

Při použití šifrovaných metod sdílení hesel může vlastník účtu kontrolovat, kdo má k heslům přístup, a podle potřeby může oprávnění zrušit nebo změnit. To nejen zajišťuje, že citlivé informace zůstanou v rukou důvěryhodných osob, ale také poskytuje způsob, jak spravovat přístup v průběhu času. Ať už se jedná o dočasné sdílení s přítelem nebo trvalý přístup pro členy rodiny, bezpečné sdílení hesel poskytuje flexibilní a bezpečný způsob správy sdílených digitálních zdrojů, který zvyšuje pohodlí i klid.

Co jsou Rodinná hesla?

Rodinná hesla v iOS 17 umožňují členům rodiny bezpečně sdílet a spravovat hesla k různým online účtům, jako jsou streamovací služby, nákupní weby nebo jakékoli jiné účty, které členové rodiny běžně společně používají. Místo ústního sdílení hesel nebo jejich zasílání nezabezpečenými prostředky poskytují rodinná hesla centralizovanou a šifrovanou platformu pro sdílení těchto citlivých přihlašovacích údajů.

Tato nová funkce představená v operačním systému iOS 17 funguje tak, že organizátor rodiny si může vybrat, která hesla bude sdílet se členy rodiny. Tato hesla jsou bezpečně uložena v Klíčence na iCloudu a přístup k nim mají pouze oprávnění členové rodiny. Všechna sdílená hesla jsou šifrována, přičemž proces sdílení probíhá prostřednictvím zabezpečených kanálů. Členové rodiny mohou požádat o přístup ke sdílenému heslu a organizátor rodiny má pravomoc žádost schválit nebo zamítnout. Tím je zajištěno, že přístup ke sdíleným heslům mají pouze důvěryhodní členové rodiny.

Ta jsou také integrována s dalšími službami společnosti Apple, například s integrovaným správcem hesel v prohlížeči Safari. To znamená, že sdílená hesla lze na webových stránkách a v aplikacích automaticky vyplňovat stejně jako individuální hesla. Integrace zajišťuje bezproblémové uživatelské prostředí a usnadňuje členům rodiny používání sdílených účtů, aniž by museli hesla zadávat ručně.

Jak používat rodinná hesla na iPhonu s iOS 17

Společnost Apple používání rodinných hesel na iPhonu mimořádně usnadnila, ale nejprve se musíte ujistit, že všichni členové rodiny aktualizovali systém iOS 17. Kontrolu a případnou aktualizaci provedete na iPhonu v Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru.

  • Poté, co jste se ujistili, že všichni členové rodiny přešli na iOS 17, spusťte na vašem iPhonu Nastavení.
  • Zamiřte do sekce Hesla.
  •  Klepněte na Rodinná hesla.
  • Pokud chcete nejprve upravit členy rodiny, klepněte na Spravovat.
  • Pro přidání hesla klepněte na Upravit v pravém horním rohu.
  • Vyberte hesla, která chcete sdílet, a potvrďte.

Rodinná hesla v iOS 17 představují promyšlený doplněk k sadě funkcí společnosti Apple, které jsou určeny pro rodiny. Poskytuje bezpečný a pohodlný způsob sdílení hesel a zvyšuje tak bezpečnost i použitelnost pro rodiny, které používají více sdílených online služeb. Odráží to rostoucí trend k personalizovanějším a rodinným digitálním zkušenostem, který si uvědomuje, že mnoho online účtů používá více členů rodiny.
S Rodinnými hesly Apple tuto realitu uznává a poskytuje nástroje, díky nimž je sdílený digitální život jednodušší a bezpečnější. Ať už jde o účet ke streamovací službě, sdílený e-mail nebo jakýkoli jiný společný rodinný účet, Rodinná hesla tento proces zjednodušují a zároveň zajišťují bezpečnost informací.

Dnes nejčtenější

.