Zavřít reklamu

Změna písma

Možná jste si všimli, že v WhatsAppu existují možnosti formátování textu, jako je tučné písmo, kurzíva, přeškrtnutí a další. Naštěstí to není nic složitého – stačí jen použít speciální znaky před a za textem, který chcete upravit, a ten se okamžitě změní do požadovaného formátu. Takže pokud máte zájem o výraznější vyznačení části své zprávy nebo chcete citovat někoho jiného, podívejte se na příklady formátování textu v galerii níže a zjistíte, jaké znaky použít pro požadovaný efekt.

Nejčastější kontakty

Aplikace WhatsApp na vašem iPhonu vám také umožňuje zjistit, s kým si nejčastěji píšete. Jak na to? Stačí přejít do sekce Nastavení, odtud přejít do sekce Využití dat a úložiště, a nakonec přejít do Využití úložiště. Zde naleznete seznam konverzací, seřazených podle velikosti v úložišti. Po rozkliknutí konkrétní konverzace si můžete zobrazit, kolik zpráv obsahuje.

Uložit oblíbenou zprávu

V jednom z našich starších článků jsme popsali možnost připnutí zpráv ve WhatsAppu. Tato oblíbená aplikace vám ale také nabízí možnost ukládání jednotlivých zpráv. Pokud máte zájem si nějakou zprávu uložit pro pozdější použití, nebo jste napsali zprávu sami a chcete ji mít snadno dostupnou, můžete to snadno udělat. Stačí podržet prst na zprávě v konverzaci a vybrat možnost Označit hvězdičkou z rozbalovacího menu. Tyto označené zprávy pak naleznete v sekci Zprávy s hvězdičkou v rámci sekce Nastavení (ikonka vpravo dole).

Deaktivace potvrzení o přečtení

Pokud nechcete, aby druzí viděli, kdy jste přečetli jejich zprávu, můžete tuto funkci jednoduše vypnout. Ale pozor, s tím přijde i omezení – nebudete moci vidět, kdy druzí přečetli vaše zprávy. Pro deaktivaci této funkce přejděte do Nastavení v WhatsAppu, poté vyberte sekci Účet a v sekci Soukromí použijte přepínač pro vypnutí Oznámení o přečtení.

Pročištění úložiště

Pokud patří WhatsApp mezi vaše nejoblíbenější chatovací aplikace a zaznamenáváte v ní velký objem dat, může se stát, že začíná váš telefon zaplňovat. To může bránit instalaci dalších aplikací, ukládání dokumentů nebo dokonce vašich drahocenných fotografií a videí. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak uvolnit prostor obsazený WhatsAppem. Stačí otevřít WhatsApp, přejít do Nastavení, kliknout na možnost Využití dat a úložiště a pak na Využití úložiště. Zvolte konkrétní kontakt, u kterého chcete provést úklid, a klepněte na možnost Spravovat, která se nachází v dolní části obrazovky. Poté jednoduše označte data, která chcete odstranit, stiskněte tlačítko Vymazat a potvrďte své rozhodnutí.

Dnes nejčtenější

.