Zavřít reklamu

Spolupracování na poznámkách

Na poznámkách v příslušné nativní aplikaci můžete spolupracovat i s dalšími uživateli včetně těch, kteří nedisponují Apple zařízením – ti mohou poznámky upravovat v rozhraní webového prohlížeče. Pro zahájení spolupráce klepněte v pravém horním rohu poznámky na ikonku sdílení, přizpůsobte podrobnosti oprávnění a poté vyberte uživatele, se kterým chcete na poznámce spolupracovat.

Rychlá poznámka

Tvorbu rychlé poznámky můžete snadno a rychle zahájit také z Ovládacího centra na vašem iPhonu. Pro přidání příslušného tlačítka spusťte na iPhonu Nastavení -> Ovládací centrum, v sekci Další ovládací prvky najděte položku Poznámky a klepněte na +.

Chytré složky

V Poznámkách na iPhonu můžete vytvářet také takzvané chytré nebo dynamické složky, do kterých se automaticky budou ukládat poznámky na základě vámi zadaných kritérií. Pro nastavení dynamické složky spusťte Poznámky, na domovské stránce klepněte v sekci složek na + v levém dolním rohu, zadejte umístění pro novou složku a zvolte Převést na dynamickou složku.

Zabezpečení poznámek

Poznámky v iOS můžete také uzamknout za pomoci Touch ID nebo Face ID. Pro uzamčení poznámky nejprve otevřete příslušnou poznámku a poté v pravém horním rohu klepněte na ikonku tří teček v kroužku. V menu, které se vám zobrazí, zvolte Zamknout. Tímto způsobem můžete zabezpečit nejen nové, ale i stávající poznámky.

Prolinkování poznámek

V iOS 17 můžete také jednotlivé poznámky prolinkovávat mezi sebou. Pro přidání odkazu na poznámku nejprve otevřete vybranou poznámku a klepněte do pole. V menu, které se vám zobrazí, zvolte Přidat odkaz. Následně stačí zadat název poznámky, na kterou chcete ve stávající poznámce odkazovat.

Dnes nejčtenější

.