Zavřít reklamu

Takzvaná digitální pozůstalost sice není novinkou iOS 17, ovšem právě v iOS 17 doznala několik změn. Digitální pozůstalost je funkce, díky které bude mít zvolená osoba nebo zvolené osoby možnost po vaší smrti získat přístup prakticky k veškerému obsahu vašeho telefonu s výjimkou klíčenky, respektive hesel. K přístupu k pozůstalosti je nutný takzvaný zpřístupňovací klíč, který je nutné nasdílet osobám, jenž mají získat přístup k pozůstalosti.

Je nutné, aby daná osoba nebo osoby byly ve vaší digitální rodině v rámci iOS zařízení. Ve svém iPhone přejděte do Nastavení a zde do sekce Rodina, kde najdete Rodinný seznam úkolů. V něm pak najdete možnost Přidat kontakt pro pozůstalost. Zde již stačí postupovat podle podle pokynů na obrazovce. Na konci procesu se vygeneruje zpřístuňovací klíč, který může mít osoba, kterou jste zvolili jako kontakt pro pozůstalost buď digitálně uložený ve svém iPhone nebo si jej může vytisknout.

V případě, že si kód vytisknete a necháte jej například spolu s poslední vůlí u svého právního zástupce nebo ve svém trezoru, pak nemusí být osoba, jenž tento klíč získá, označena jako jeho držitel, stačí ze se ním prokáže. Pokud bude nutné klíč využít a budete chtít získat přístup k datům zesnulého, stačí přejít na následující stránku digital-legacy.apple.com a zde postupovat dle pokynů, spolu s klíčem pro pozůstalost.

Dnes nejčtenější

.