Zavřít reklamu

Již po tomto víkendu vydá společnost Apple dlouho očekávanou plnou verzi operačního systému iPadOS 17 pro veřejnost. iPadOS 17 nabídne celou řadu zajímavých novinek a vylepšení, z nichž řadu můžete znát již z operačního systému iOS 17. Jak připravit váš iPad na příchod iPadOS 17?

iPadOS 17 kompatibilita

Společnost Apple z pochopitelných důvodů neumožňuje instalaci nových verzí operačních systémů na své nejstarší iPady. Portfolio jablečných tabletů je ale zároveň čím dál širší, a proto může být pro někoho těžké zorientovat se v tom, zda je právě jeho iPad kompatibilní s novým iPadOS 17. Pokud si nejste jisti tím, zda vůbec bude možné novinku na váš tablet nainstalovat, můžete si iPadOS 17 kompatibilitu ověřit v následujícím seznamu:

Kompatibilitu s iPadOS 17 nabídnou tyto modely iPadů:

  • iPad mini (5. generace a novější)
  • iPad (6. generace a novější)
  • iPad Air (3. generace a novější)
  • iPad Pro (kromě 12,9″ modelu 1. generace jej nainstalujete na všechny ostatní iPady Pro)

Záloha iPadu

Instalace plných verzí operačních systémů od Applu se v naprosté většině případů obejde zcela bez problémů. Lepší je ale se připravit na nejhorší, než pozdě litovat, proto se ujistěte, že je váš iPad zálohovaný. Pokud se nechcete spoléhat čistě jen na pravidelné automatické zálohy, můžete svůj iPad zálohovat jednorázově těsně před aktualizací. Na iPadu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud -> Záloha na iCloudu -> Zálohovat.

Ověření volného místa

Každá aktualizace operačního systému vyžaduje určité volné místo na úložišti. Příchod iPadOS 17 tak pro vás může být mimo jiné i skvělou příležitostí pro pročištění úložiště vašeho iPadu. Jednotlivé aplikace můžete například smazat tak, že dlouze stisknete jejich ikonku na ploše a poté zvolíte Smazat aplikaci. V nativní aplikaci Fotky zase můžete vymazat album nedávno smazaných snímků nebo projít nepotřebné screenshoty. Další tipy na to, jak pročistit iPad, najdete v článku níže.

Číselný kód

Pokud na vašem iPadu používáte ověření za pomoci Touch ID nebo Face ID, je jistá pravděpodobnost, že jste možná zapomněli na číselný kód. Bez tohoto kódu se ale při instalaci operačního systému bohužel neobejdete. Pokud jste si jisti tím, že jste kód skutečně zapomněli, nezbývá vám nic jiného, než před aktualizací na iPadOS 17 iPad vymazat a obnovit. Můžete tak učinit například v Nastavení -> Obecné -> Přenést nebo resetovat iPad -> Smazat data a nastavení. Poté iPad obnovte ze zálohy.

iPadOS 17 11

Dnes nejčtenější

.