Zavřít reklamu

Funkce Look Around

Apple Maps mají svou vlastní verzi Street View, která se nazývá Look Around. Princip je v podstatě stejný: najdete místo na mapě a podíváte se, jak by vypadalo, kdybyste tam skutečně stáli na úrovni ulice. Přístup k ní je jednoduchý. Pokud na mapě umístíte špendlík, zobrazí se vám uprostřed vlevo čtverec s dalekohledem. Klepněte na něj a vyskakovací okno vás přenese na úroveň ulice. Toto okno ve výchozím nastavení pokrývá pouze celou obrazovku, ale klepnutím na šipky v levém horním rohu můžete spustit režim rozdělené obrazovky s mapou.

Vytvoření vlastních průvodců

Pokud se chystáte na dovolenou nebo plánujete výlet s přáteli či rodinou, Apple Maps vám pomohou všechno zorganizovat. Pomocí příslušné funkce můžete vše shromáždit na jednom místě a sdílet s ostatními. Stačí vyhledat místo nebo bod zájmu, klepnout a povytáhnout kartu ze spodní části displeje. Klepněte na tři tečky -> Přidat do průvodců -> Nový průvodce, pojmenujte, a můžete sdílet.

Zajímavosti v okolí

Funkce Najít v okolí je skvělá na vyhledávání zajímavých nebo užitečných míst v okolí – ať už jste na novém místě, nebo se chcete odklonit od svých běžných zvyklostí. Její používání je navíc snadné: Klepněte na vyhledávací lištu ve spodní části obrazovky a vyhledejte část označenou jako Najít v okolí. Nachází se přímo pod historií vyhledávání a po klepnutí na jednotlivé kategorie se vyhledá daná věc ve vaší místní oblasti. Mezi možnosti patří čerpací stanice, restaurace, parkoviště a další.

Deaktivace záznamu historie

Jednou z hlavních výhod Apple Maps je závazek společnosti Apple k ochraně soukromí. To znamená, že Apple neukládá žádné informace na externí server, ale uchovává je v telefonu a po 24 hodinách maskuje vaši přesnou polohu. Pokud byste však byli raději, kdyby vás Apple Maps vůbec nesledovaly, můžete historii své polohy velmi snadno vymazat. Přejděte do Nastavení -> Soukromí a zabezpečení -> Polohové služby -> Systémové služby -> Významná místa -> Vymazat historii. Telefon vás může požádat o zadání přístupového kódu nebo o ověření pomocí Face nebo Touch ID, ale to je jediná další věc, kterou musíte udělat.

Nerušené řízení

Poslední věc, kterou při řízení potřebujete, je rozptylování e-maily, textovými zprávami nebo telefonními hovory. Proto nyní Apple Maps umožňují automaticky zapnout režim Nerušit, když zjistí, že jste na cestě. Oznámení vám budou chodit i nadále, ale telefon bude během jízdy zticha. Aktivujte Ovládací centrum, dlouze stiskněte dlaždici Soustředění a klepněte na Nový režim soustředění. Zvolte Řízení, a následně stačí jen upravit vše potřebné. Pokud chcete, aby se režim Nerušit aktivoval automaticky při řízení, zamiřte na obrazovce s úpravami zcela dolů, v sekci Zapnout automaticky klepněte na Při řízení a zvolte Automaticky, případně Při připojení Bluetooth v autě.

Dnes nejčtenější

.