Zavřít reklamu

Odložené odeslání e-mailu

Od příchodu operačního systému iOS 16 mají majitelé jablečných zařízení možnost napsat e-mailovou zprávu a naplánovat její odeslání na později. Jedná se o funkci, která je již dlouho v e-mailových klientech třetích stran, ale Apple si s jejím zavedením dával kdovíproč na čas. Stačí v nativním Mailu na iPhonu napsat zprávu a poté dlouze stisknout tlačítko pro odeslání. Nakonec zvolte požadovaný čas odeslání.

iPhone coby webkamera k Macu

Pokud máte na Macu nainstalovaný macOS 13 Ventura nebo novější, můžete v rámci Kontinuity použít iPhone coby webkameru. Díky funkci Pohled na stůl dokáže váš iPhone snímat jak vás, tak i případný pracovní prostor kolem vašeho Macu. Stačí ve FaceTime vpravo nahoře klepnout na Pohled na stůl (případně na ikonku Ovládacího centra) -> Videoefekty -> Pohled na stůl.

 

Rychlá poznámka

Používáte na iPhonu často a rádi nativní Poznámky? Pak vás jistě potěší, že iPhony s novější verzí operačního systému iOS nabízí mimo jiné také možnost pořízení rychlé poznámky z ostatních aplikací. Stačí v dané aplikaci klepnout na tlačítko sdílení a v menu, které se vám zobrazí, najít a následně vybrat položku Přidat k rychlé poznámce. Potvrďte klepnutím na Uložit.

Dedikované obrazovky v režimu Soustředění

Novější verze operačního systému iOS nabízí ještě více možností přizpůsobení, co se týče režimu Soustředění. Jednotlivým režimům můžete nově přiřadit specifickou podobu zamčené obrazovky nebo plochy. Na iPhonu jednoduše spusťte Nastavení -> Soustředění, klepněte na požadovaný režim, zamiřte do sekce Přizpůsobení obrazovek a nastavte vše potřebné.

Sdílená knihovna fotek na iCloudu

Na rozdíl od stávající funkce sdíleného fotoalba iCloud je sdílená knihovna fotek na iCloud kolekcí fotografií a videí v plné velikosti, kterou může sdílet až šest osob. Každý člen sdílené knihovny má plný přístup ke každé fotografii a jejím datům. Pro aktivaci spusťte Nastavení -> Fotky, v sekci Knihovna klepněte na Sdílená knihovna -> Spustit nastavení, a pokračujte podle pokynů na displeji.

 

Dnes nejčtenější

.