Zavřít reklamu

Apple údajně připravuje zásadní redesign pro své chytré hodinky, které jsou označovány jako Apple Watch X. Není to ale jen na efekt, protože letos společnost představí Series 9 a příští rok bychom se tak měli dočkat již 10. série, kdy by mohl Apple toto výročí oslavit právě modelem Apple Watch X, jako to udělal v případě iPhonu (je to samozřejmě zavádějící, protože Series 1 a 2 byly vydány v jeden rok).

Tato aktualizace přinese po několika letech drobných změn největší redesign hodinek vůbec. Zprávy navíc nepocházejí jen tak od nějakého leakera, nýbrž přímo od Marka Gurmana z Bloomergu, který o tomto informuje v rámci svého zpravodaje Power On. Říká, že Apple se snaží udělat Apple Watch X tenčí než kdy předtím a měl by jim dát i nový magnetický systém pro uchycení a výměnu řemenů. 

Přechod z posuvného systému na nový magnetický je samozřejmě výsledkem snahy ušetřit prostor a potenciálně uvolnit více vnitřního místa pro baterii. Tento systém by ale samozřejmě znamenal, že by nebyly aktuální řemeny ani tahy s tímto novým designem kompatibilní. Mezi další technologické pokroky, které by měly Apple Watch X přinést, patří micro-LED displej a senzory krevního tlaku. Pak je otázka, co konečně ta neinvazivní metoda měření cukru v krvi a to, jestli se jí někdy reálně dočkáme. Představit ji s takovýmto modelem, by určitě bylo velice příjemné.

Dnes nejčtenější

.