Zavřít reklamu

Když Apple na červnové WWDC představil světu iOS 17, nejednoho uživatele velmi oslovil funkcí NameDrop. Ta totiž umožňuje bleskové sdílení vizitky přes AirDrop pouhým přiblížením se dvou iPhonů s iOS 17. Ještě větší nadšení pak zavládlo ve chvíli, když kalifornský gigant oznámil, že s podporou NameDropu počítá i u Apple Watch. Jejich majitelé testující bety watchOS 10 si sice museli na zavedení chvíli počkat, nicméně nyní je již NameDrop na Apple Watch díky 5. vývojářské betě k dispozici.

 

Zatímco v případě kombinace dvou iPhonů či iPhonu a Apple Watch je fungování NameDropu plně automatizováno, při použití dvou Apple Watch je k jeho aktivaci potřeba aktivovat sdílení přes ikonu sdílení v Kontaktech, popřípadě přes komplikaci přidanou na ciferníku. I v tomto případě se tedy bude jednat o mimořádně jednoduché sdílení vizitek, což mnohé uživatele rozhodně potěší. Je nicméně trochu škoda, že zatím není k dispozici například možnost pro vytvoření vícero vizitek, kdy by měl uživatel na výběr, jakou chce protějšku nasdílet. Dá se nicméně očekávat, že na NameDropu Apple do budoucna zapracuje a přidá mu nepřeberné množství nejrůznějších dalších vychytávek, které jej posunou na další úroveň.
 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.